Răstignirea primarilor buni şi netrădători

Avertizam, în urmă cu mai puţin de 3 luni, că va fi o campanie murdară în Vâlcea şi puţină lume mă credea. Ştiam că vor fi folosite toate tertipurile, politice, diplomatice, la limita moralităţii sau a legii pentru a determina cât mai mulţi edili să şi-şi schimbe culoarea politică şi să candideze sub alte flamuri. Spuneam că acei primari care vor rămâne oneşti vor plăti, poate mai mult decât alţii, prin atacuri mediatice de o duritate mare, atacuri pe reţele de socializare, zvonuri, intoxicări, murdăriri lansate în spaţiu public legate de false infracţiuni fiscale sau agricole nefiindu-le cruţate nici familiile.

Edilii din Vaideeni şi Costeşti, denigraţi la pachet

Sunt unii din cei mai buni primari tineri social democraţi din Oltenia. Vorbim de Daniel Achim Băluţă – primarul comunei Vaideeni şi Toma Peştereanu primarul comunei Costeşti. Ei sunt printre primii atacaţi în această precampanie timpurie pentru alegerile locale. Informaţiile pe surse ne spun că primarii din: Guşoeni, Şirineasa, Stoileşti şi Vlădeşti vor face parte din al doilea val de denigrări, zvonuri false şi murdărirea imaginii publice.
“În urma unor postări în spaţiul public, mă vad nevoit să aduc la cunoştinţă tuturor cetăţenilor comunei Vaideeni, că administraţia pe care o conduc nu se ocupă cu “bătaia de joc la adresa cetățenilor vaideeni”, asa cum considera unii, asigurandu-vă în acelaşi timp că uşa Primăriei, ca de fiecare data, este în permanenţă deschisă pentru orice cetăţean care are nelămuriri cu privire la cheltuirea banului public”, spune Achim Băluţă – primarul comunei Vaideeni.
Ceea ce nu au înțeles cei care pornesc aceste atacuri mediatice asupra admistrației locale, este că jignesc și aruncă cu noroi de fapt asupra tuturor cetățenilor din aceste comunități care au crezut în proiectele demarate și în cei care și-au dedicat o mare parte a timpului pentru realizarea acestora și dezvoltarea lor.
La Costeşti au sosit, la cererea unor derbedei care administrează conturi anonime pe facebook de pe care lansează atacuri josnice la adrea primarului, şi mercenarii din presa vâlceană dispuşi, pentru câţiva creiţari, să publice orice fel de minciuni despre oricine.
“CNI va face toate procedurile de licitație și execuție. Întotdeauna minciuna unora are picioare scurte. Nu este așa că trebuie să mai aruncăm cu noroi în primar, de fiecare dată când se face un lucru bun? S-a depășit linia roșie. Nu o să accept să fiu batjocorit de indivizi certați cu bunul simț. Nu accept să fiu blamat de oameni care nu știu să citească o documentație. Ori este rea voință, ori este neștiință. Știam că odată cu apropierea alegerilor locale vor începe atacurile asupra mea, a familiei și a apropiaților.
Și pentru cei care își freacă mâinile de bucurie că primarul este blamat. Stați liniștiți, eu nu trimit soldații la luptă, eu nu fug de responsabilități, alții au fugit, eu nu mă folosesc de marionete, eu nu fac reclamații prin interpuși, eu sunt aici. Eu mă conduc după deviza “BINE FACI, BINE GĂSEȘTI!”.
Primarul Peștereanu nu a lipsit timp de 8 ani. V-a făcut bine și voi îl injurați. Cine sunteți voi? Uitați-vă bine în oglindă!”, le spune primarul din Costeşti şi celor care-l denigrează, dar şi celui care i-a fost prieten, pe care l-a ridicat consilier şi viceprimar şi care acum a fugit la PNL în speranţa că va ajunge primar ajutat de liberali. Prea laş însă, vicele să plece de tot din PSD în care rămâne agăţat ca un milog spre a nu-şi pierde vremelnica funcţie.

Traian GUMINSKI