Putem schia pe domeniul SKI Resort Transalpina

Joi, 5 ianuarie s-a redeschis pe domeniul schiabil de la Ski Resort Transalpina (SRT). Pârtiile au fost pregătite cu un strat consistent de zăpadă. Deschiderea a fost marcată printr-un eveniment organizat de Snow Ride, partenerii SRT. Atmosfera a fost una perfectă cu muzică bună, concursuri, premii și pârtii pregătite pentru schiori, snowboard-eri și pentru cei veniţi să petreacă o zi minunată în aer liber.”

Administratorii domeniului promit un sezon organizat la nivel european. Turiștii vor avea parte de un șir lung de evenimente de-a lungul sezonului. Copiii nu au fost uitați de organizatori și astfel vor avea parte de o serie de activități, dedicate lor, în data de 15 ianuarie.
Vor programate evenimente cu tradiție, cum ar fi cea de slalom uriaș pentru copii, din data de 14 ianuarie. În 15 ianuarie va fi serbată, pentru al treilea an consecutiv, sărbătoarea mondială a zăpezii, World Snow Day 2017, un eveniment inițiat de Federația Internațională de Schi (FIS). Acest eveniment este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4-14 ani. Copii vor avea în această zi transportul pe cablu gratuit, vor beneficia de lecții gratuite se schi sau snowboard. De asemenea, în cadrul unor workshopuri scurte, dar consistente în informații, vor învăța despre tot ceea ce înseamnă munte, sporturi de iarnă și despre cât de importantă este o alimentație sănătoasă pentru dezvoltarea lor. La sfârșitul zilei vor fi premiați cu toții.
Urmează apoi un festival al zăpezii. Acesta este programat pentru ultimul weekend din ianuarie, vor fi prezente formații și diverși dj vor veni să susțină concerte.
La baza pârtiei va fi amenajat un cort de câteva sute de persoane, și un parc special destinat copiilor. Vor avea loc competiții de schi paralel și snowboard paralel. Nu vor lipsi demonstrațiile de măiestrie ale unor raideri profesioniști și foarte cunoscuți.

În februarie, cea mai importantă competiție de la SRT, se va “lăsa” cu premii în bani

În luna februarie va avea loc cea mai importantă competiție, cea de slalom uriaș adult. Aceasta competiție este sprijinită Orange care a hotărât ca din acest an, să acorde premii în bani ocupanților de pe locul I, II și III (de la fiecare categorie). Aceasta competiție este organizată pe categorii de vârsta: vor fi 4 categorii de vârstă pentru femei și 4 categorii pentru bărbați. Așadar, există multe posibilități ca cei care vor participa să se claseze pe podium și să obțină un premiu. Campania “Zăpada înseamnă Zâmbet! Nu-l șterge!” este menită să asigure buna conduită pe pârtiile de schi. Această campanie are rol de prevenție și își propune să facă din această pârtie de schi o zonă sigură, fără accidente și evenimente neplăcute.

Traian Guminski