Haideţi, băi, la muncă!

De prea multe zile mai mult de jumătate din popor freacă menta comentând deciziile lui Dragnea, Iohanis, activitatea şi trecutul unor foşti miniştri şi actuali miniştri, greşelile din campanie, programele de guvernare, capacitatea sau incapacitatea noului Guvern de a pune în practică programul PSD, istoria familiei doamnei Saiddeh plus altele de acest gen.

Poporul stă hlizit la televiziuni sau citeşte din sutele de articole care de fapt nu îndeamnă la nimic decât la bârfe, critici, cârcoteală. Lumea e pe tânjeală deşi nu e nici foarte frig şi nici foarte multă zăpadă. Dar este alcool din belşug, circ mediatic şi multă lene.
E timpul ca lumea să treacă la treabă. Gata, sărbătorile au trecut!
În primul rând presa locală, urmată de cea centrală, ar trebui să lase în pace Guvernul deocamdată. Nici un guvern din lume nu a făcut tot ce a promis în campania electorală sau ce a avut în programul de guvernare stipulat. Dar nu am auzit de un guvern care să nu fi realizat chiar nimic din programul propus.
Dacă îi hăituim permanent pe miniştri, îi bombardăm cu invitaţii la emisiuni, cu solicitări de organizare de conferinţe, cu interviuri şi declaraţii, normal că aceştia nu mai au timp să lucreze.
Presa trebuie să se axeze pe ajutorarea administraţiilor locale, pe promovarea unor proiecte, pe atragerea de investitori şi de turişti. Mai ales presa locală trebuie să determine noii parlamentari să iniţieze cu prioritate proiecte legislative de care avem nevoie şi care pot schimba România în mai bine.
Cadrele didactice şi doctorii ar trebui să îşi facă calcule exacte câţi bani au câştigat la negru, nefiscalizaţi anul trecut (ca şi avocaţii şi unii judecători) şi să se întrebe dacă este corect, să îşi verifice activitatea şi să vadă dacă au făcut tot ce trebuiau să facă pentru salariile luate. Funcţionarii din administraţii ar trebui să se axeze pe a lucra efectiv 8 ore pe zi. Patronii ar trebui să înţeleagă că salariul minim este acordat pentru 5 zile lucrătoare pe săptămână a câte 8 ore pe zi şi să nu mai ţipe că statul este nedrept cu ei atâta timp cât mulţi dintre ei şi-au transformat salariaţii în nişte sclavi moderni. Taximetriştii nu ar mai trebui să ţipe atâta că poliţiştii îi vânează pe nedrept şi ar trebui să îşi facă contracte de muncă pe 8 ore pe zi dacă tot lucrează câte 10-12 şi să lase minciunile alea ordinare cu 2 sau 4 ore lucrate zilnic şi declarate statului pentru impozitare.
E timpul ca fiecare cetăţean să devină mai responsabil, mai preocupat de munca lui şi mai puţin predispus la bârfă şi la ce face capra vecinului.
Consilierii judeţeni şi locali ar trebui să renunţe la a se mai da în spectacol prin certuri cu iz politic presărate de hemoragii ale orgoliilor de trântori locali răniţi. Primarii ar trebui să pună personalul să lucreze la proiecte şi apoi să forţeze pe constructori să le şi respecte.
Pensionarii ar trebui să se gândească că sunt mulţi, foarte mulţi şi că este nedrept ca mulţi dintre ei să câştige lunar nemuncind mai mult decât două trei familii care muncesc şi să mai aibă parte şi de fel de fel de facilităţi cum ar fi transportul urban gratuit.
Noii parlamentari ar trebui să voteze introducerea unor impozite mărite, dublate chiar pentru pensiile nesimţite şi cele de lux, dar şi pentru salariile de la stat care depăşesc lunar 12 salarii minime.
Prostituatele (sunt singurele care chiar au lucrat zilele acestea din greu) ar trebui să fie lăsate să intre în legalitate şi să contribuie la bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate.
Preoţii ar trebui încurajaţi să stopeze construcţia de noi lăcaşe (avem destule şi materialele de construcţie ar fi mai folositoare la realizarea unor imobile) şi îndemnaţi să transmită învăţături nu atât despre credinţă, cât despre necesitatea de a crede în utilitatea onoarei, cinstei, adevărului, dreptăţii şi smereniei.
Dreptate socială nu se poate face, tovarăşi, de la volanul unor autoturisme de lux stropind cu noroi asistaţii sociali ai acestei ţări şi persoanele cu dizabilităţi cărora li se încalcă drepturile şi sunt dispreţuite permanent…
Scoateţi din puşcării toţi infractorii economici. Suntem perfect de acord. Dar forţaţi-i să plătească pentru liberate. Să plătească măcar cât a cheltuit statul cu ei în procese şi în întreţinerea lor, pe banii noştri, în celulele de lux sau hai să vă credem în cele supraaglomerate.
Să trecem toţi o dată la muncă. Începând cu Iohannis, Grindeanu, Tăriceanu şi Dragnea şi terminând cu ultimul cerşetor autorizat din faţa bisericii şi cu ultima profesionistă neautorizată de pe Valea Oltului.
Haideţi, băi, la muncă!

Traian Guminski