Puncte de atracţie turistică în Vaideeni

Este una din cele mai atractive localităţi montane din România, fiind populată de o comunitate puternic ancorată în tradiţii.

Primarul Daniel Achim Băluţă este mulţumit că un număr din ce în ce mai mare de gospodării din localitate primeşte acreditarea de a caza oaspeţi din ţară şi din străinătate, având baremul corespunzător de dotare şi confort. Este o variantă de cazare individualizată pentru cei care evită astfel cazarea comună de tip cabană, hotel, hostel, pensiune, forme care nu rezolvă total nevoia de odihnă.
În Vaideeni creşte şi numărul pensiunilor, mai mulţi agenţi economici solicitând în ultimul an autorizaţii de construcţie şi funcţionare.
Din Vaideeni, două drumuri de plai, cu acces la stâni, constituie trasee turistice de intrare, dinspre sud, în masivele Căpăţâna şi Parâng.
Unul se desfăşoară pe malurile apelor dinspre răsărit şi urmează traseul Dealul Mare-Frăsinet-Jariştea-Cârciuma lui Dincă-Cabana Vârful Roman-Vârful Ursu, de unde se desprinde drumul accesibil, doar pietonilor spre Groapa Mălăii, Dârjala şi spre Cabana şi Stâna Piatra Roşie.
Al doilea drum, cel de pe malul apelor dinspre apus, urmează traseul Dealul Capela-Fântâna din Plai-Comanda-Izvorul cumpenelor-Marginea Găuriciu-Căşeria-Coasta Lacurilor-Vârful Nedeei-Târnovu-Curmătura Olteţului-Cabana Obârşia Lotrului- Lacul Gâlcescu.
Recomandăm cu toată deschiderea petrecerea unui weekend în Vaideeni cu urcarea pe unul din trasee. (T.G.)