PROIECTUL ”ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ” la Liceul Tehnologic ”General Magheru” Râmnicu Vâlcea

La Liceul Tehnologic ”General Magheru” se derulează proiectul “ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ”, proiect care are ca scop informarea, prevenirea și combaterea consumului de energizante și de substanțe interzise în rândul adolescenților, în vederea asigurării unui climat de siguranță în școala noastră.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea abilităților de viață necesare luării unei decizii responsabile în legătură cu consumul de droguri, dependența digitală și jocurile de noroc.
În cadrul activităților proiectului, în data de 5 aprilie 2024, elevii din clasele a IX-a A și a IX-a B- învățământ liceal s-au bucurat de prezența doamnei avocat Amalia Bondrea, care, cu multă deschidere și tact, a împărtășit elevilor, din experiența profesională, aspecte legate de efectele nocive ale consumului de substanțe ilegale și ale adicțiilor.
Elevii au participat activ, punând întrebări despre efectele pe termen lung ale substanțelor interzise, au dezbătut prin argumente pro și contra legalizarea acestora și au fost informați despre consecințele consumului de substanțe din punct de vedere al sănătății și al legislației în vigoare.

Dragomir Vasilica – consilier școlar în cadrul Liceului Tehnologic ”General Magheru” Rm. Vâlcea