Proiecte pentru dezvoltarea localităţii de sub munte-Vaideeni

Daniel Achim Băluţă, primarul frumoasei comune de sub munte, Vaideeni, afirmă că în anul 2018 are numeroase planuri pentru dezvoltarea localităţii pe care o păstoreşte.

Dar cel mai important şi urgent este cel de amenajare a platformei unde se desfăşoară cel mai frumos festival păstoresc din judeţul nostru, „Învârtita Dorului”. Lucrările vor consta în modernizarea scenei, amenajarea terenului pentru buna desfăşurare a evenimentului”, afirmă edilul din Vaideeni. De asemenea, administraţia locală condusă de primarul Daniel Achim Băluţă şi viceprimarul Vasile Ichim, va acorda o importanţă deosebită celor zece lăcaşuri de cult din comună.


„Ne pregătim pentru licitaţie astfel încât să demarăm reabilitarea şcolii vechi, pe fonduri europene. Alte trei lucrări importante la şcoli, cu finanţare prin PNDL 2, le avem pe planificare în acest an, şi anume extinderea şi reabilitarea Şcolii cu clasele I-IV Atârnaţi, un proiect în valoare de aproape 6 miliarde de lei vechi, Reabilitare şi modernizare Şcoală cu clasele I-VIII sat Izvorul Rece, în valoare de 8 miliarde de lei vechi şi Reabilitarea Şcolii din localitatea Mariţa, în valoare de 9 miliarde de lei vechi. La Atârnaţi vom construi şi o grădiniţă.
Dispensarul din centrul comunei Vaideeni, prin programul PNDL, va fi reabilitat, modernizat, dotat şi extins, în valoare de aproape 20 de miliarde de lei vechi.
16 km de drumuri locale tot pe PNDL vor fi realizate. Aşteptăm semnarea unui contract pentru reabilitarea şi extinderea căminului cultural din Vaideeni. În satul Izvoru Rece, prin CNI, avem în plină desfăşurare construcţia unui cămin cultural care în proporţie de 40% este realizat”, afirmă primarul Băluţă care este preocupat şi de actualizarea PUG-ului anul acesta. „Demarăm în perioada următoarea cadastrarea întregii comune. Mai avem 5-6 proiecte importante care sperăm să intre la finanţare pe fonduri europene. Ele, în acest moment, sunt în aşteptare. Sunt depuse, doar aşteptăm sursele definanţare”, conchide primarul comunei Vaideeni.

Letiţia Lazăr