Proiect de anvergură la Mateești, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare

Luna trecută, UAT Mateești a reușit să se afle printre cei 25 de înscriși din Regiunea Sud-Vest, care au depus un proiect în programul derulat de către Administrația Fondului de Mediu, privind Sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate.

Un pas important pentru realizarea acestui proiect îl reprezintă obținerea terenului pentru bazinul de înmagazinare a apei din Pîlșești.
Datorită bunăvoinței familiilor Trăscău Constantin și moștenitorilor lui Prunoiu Vichente din cătunul Pîlșești, comuna a primit prin donație terenul pentru amplasarea bazinului de apă necesar.
“Nu există cuvinte de mulțumire pentru un asemenea gest, care va fi păstrat în memoria localității de fiecare dată când cineva își va potoli setea din rețeaua de apă proprie mateeșteană.
Mult stimabililor, sunteți un model de urmat pentru localitatea noastră. Felicitări! Vă reamintesc că valoarea finanțării proiectului depus este de: 12.000.000 lei, lucrările vizând extinderea stației de epurare și extinderea rețelelor de apă și canalizare pe străzile Pîlșești și Meia, extinderea rețelei de alimentare cu apă pe strada Pîlșești din rețeaua de la strada Principală, cu grup de pompare și amplasarea unui bazin de înmagazinare a apei în zona cea mai înaltă din cătunul Pîlșești, reabilitarea puțului existent și forarea unui puț și înmagazinarea apei într-un bazin de captare în zona Școlii Gimnaziale Turcești, apa fiind pompată în Pîlșești și redistribuită ulterior în toată comuna după realizarea sistemului de tratare și înmagazinare a apei. Sănătate și Doamne ajută!”, spune primarul localității, Cosmin Anghelescu.