Prinşi cu petarde pe străzi

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, aflaţi în misiune pe linia respectării regulilor de comercializare a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, au depistat în ultimele zile mai multe persoane care comercializau obiecte pirotehnice fără autorizație.

În zona centrală din oraşul Drăgăşani, Adrian P. de 46 de ani şi Rodica F. de 40 de ani, din Drăgăşani, comercializau 1187 de petarde fără a deţine autorizaţie în acest sens.
Gheorghe M. de 35 de ani şi Nicu C. de 24 de ani ambii din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, au fost depistaţi de jandarmi în apropiere de halta Slăviteşti din localitatea Şirineasa, jud. Vâlcea, având asupra lor un număr de 560 de petarde şi pocnitori pe care le ofereau spre vânzare trecătorilor, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
Jandarmii le-au întocmit persoanelor dosare conţinând acte premergătoare de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept””, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 lit. a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, persoanele menţionate anterior riscând pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 luni şi 1 an sau amendă.
Obiectele interzise de lege au fost confiscate şi predate lucrătorilor de poliţie (Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Vâlcea) pentru continuarea cercetărilor, urmând ca acestea să fie distruse în locurile special amenajate.