Primarul Ştefan Verdeş din Livezi are un “portret” pe facebook

Livezi este una din cele mai slab dezvoltate localităţi rurale din Vâlcea. S-au perindat la conducerea primăriei Alexandrina Ivancu şi Ştefan Verdeş (ambii trecând pe la mai multe partide). Comuna are o populaţie îmbătrînită şi săracă, uşor influenţabilă la vot, şi nici nu prea are de unde alege. Rezultatele s-au văzut în timp.

Alte localităţi au atras fonduri pe diferite proiecte fiananţate de Uniunea Europeană sau de Guvern. În Livezi bătrânii se chinuiesc şi acum fără apă curentă, fără canalizare, iar când plouă înoată prin noroaie pe uliţe neasfaltate. Sărăcia este atât de mare încât anul trecut de Crăciun, ultima dată când am vizitat comuna, o bătrână îmi povestea că în cimitir se fură tot, că nu poţi lăsa o candelă mai frumoasă, un ghiveci cu flori, un brăduţ sau ghirlandă de flori. “Fură ăştia şi lumânările nearse, este jale”, povestea bătrâna.
Dar să revenim la subiect. Actualul primar Ştefan Verdeş, o are în subordine pe fostul primar Alexandrina Ivancu, funcţionară în primărie. În loc ca ce doi să colaboreze sper binele comunităţii, poartă în permanenţă o campanie de defăimare şi alta preelectorală. Nu ne-au ajuns doar zvonuri, dar am mai văzut şi rufe spălate în public pe facebook.
Iată o postare datând 16 februarie a Alexandrinei Ivancu:
“Vă mulțumesc din suflet prieteni dragi, OAMENI minunați, aș fi vrut să vă am lângă mine pe toți la un pahar de șampanie, dar și așa prin cuvintele frumoase ale dumneavoastră am simțit că sânteți lângă mine, și așa ați reușit să-mi faceți o zi SUPERBĂ împreună cu copiii mei, m-ați învățat să ignor cuvintele urâte și jignitoare pe care mi le adresează primarul Verdeș -“CIOCU MIC ŞI MARŞ AFARĂ, FĂ, PENALA DRACU, EU SUNT PRIMAR, E PRIMĂRIA MEA, FAC CE VREAU, NU MĂ SUBORDONEZ NIMĂNUI”, iar ieri, de ziua mea, în loc de “La mulți ani”, mi-a zis: te duci în Boru, azi de ziua ta că așa vreau eu (cătunul Boru fiind la 6 km de centru comunei peste dealuri, prin noroi). Dar…..DUMNEZEU e MARE, vă am pe dumneavoastră aproape, și așa trec mai ușor peste toate. Vă pup și vă iubesc,cu deosebită considerație!”.
De obicei, o astfel de postare este urmată imediat de comentarii. Le fac şi suţinătorii lui Verdeş, şi cei ai lui Ivancu. În timp bineînţeles rămân postate doar cele care o susţin pe doamna. A rămas şi unul de al nostru în care îi reproşam că a ajuns aşa şi pentru faptul că ani în şir a dispreţuit toată presa vâlceană şi a refuzat să colaboreze măcar cu o redacţie pentru a promova comuna, pentru a arăta transparenţă, pentru a ne invita la şedinţele de consiliu local, aşa cum procedează alte administraţii. Primarul Verdeş pare a avea aceeaşi atitudine faţă de presă. Îl vom vizita în curând pentru a vedea câte din cele 27 de obiective ale sale enunţate în campania electorală au fost atinse şi în ce stadiu de realizări se află. O vom vizita la birou şi pe doamna Ivancu să vedem în ce condiţii lucrează şi cu ce se ocupă de fapt.
Iată cea mai recent postare a ei datând de azi:
“Vă mulțumesc încă o dată și de cîte ori voi considera pentru tot ce faceți pentru mine că-mi dați puterea de a merge înainte. În urma discuțiilor purtate cu dumneavoastra, primarul Verdeș Ștefan mi-a tăiat si cablul de la internet, după ce că mă izolase ca pe deţinută în spatele primariei. Probabil că a facut asta crezând că mă izoleaza si de dumneavoastă. Să-i spună cineva – am tabletă, internetul îl foloseam doar să caut ceea ce nu ştiam, cum ar trebui să facă şi el, că…. oricum e… pe nicăieri,- doar fiere şi venin. Vă pup şi vă iubesc oameni dragi!”
Portretul primarului Verdeş făcut de doamna Ivancu poate da naştere unor procese civile, asta bineînţeles dacă ele nu sunt cumva adevărate.
Adevărul despre administraţia din Livezi îl vom prezenta noi în preajma următoarelor alegeri când vom ajuta electoratul să ştie pe cine votează.

Traian GUMINSKI