AFIR a investit 100 de miliarde de lei în comuna Roşiile

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a ajutat multe comunităţi locale să realizeze lucrări pentru care nu aveau alte soluţii de finanţare.

Marţi, 20 februarie, Constantin Diaconu primarul comunei Roşiile s-a deplasat la sediul AFIR din Craiova pentru a duce documentele necesare achitării de către AFIR a ultimei tranşe din banii destinaţii alimentării cu apă şi canalizării.
AFIR a investit aproape 100 de miliarde de lei vechi (cu TVA) în construcţia “magistralei” de alimentare cu apă şi canalizare din Roţiile comună care anul trecut a primit aprobarea unui alt proiect, de această dată finanţat prin PNDL 2, pentru continuarea lucrărilor la acaeastă lungă reţe de alimentare.
“Am aprobat, de fapt Consiliul Local al comunei a aprobat, înfiinţarea Serviciului Public de Apă şi Canal al comunei şi suntem în faza de licenţiere şi autorizare de funcţionare a acestui serviciu care va gestiona întreaga distribuţie de apă în localitate. Sperăm ca lucrările să înceapă în acest an şi pregătim un proiect de ducere a racordurilor la alimentarea cu apă până la intrarea în fiecare gospodărie pentru a uşura localnicilor racordarea la reţea”, ne-a declarat din Craiova telefonic edilul comunei. (T.G.)