Primarul liberal Sonia Iliescu – Comuna Racovița – cercetată de procurori pentru abuz în serviciu în formă continuată

În urmă cu doi ani, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Vâlcea i-au trimis în judecată pe primarul şi fostul viceprimar ai comunei vâlcene Racoviţa, situată din nordul judeţului, pentru abuz în serviciu în formă continuată şi obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine sau alţii.

În dosarul în care Sonia Iliescu (PNL), primarul comunei Racoviţa, şi fostul viceprimar Ioan Fâşcă sunt acuzaţi de abuz în serviciu mai este judecat şi Ioan Nicu, pentru că a distrus zidul de incintă într-un monument istoric de importanţă naţională ca să construiască un gard.
Faptele s-au petrecut în urmă cu mai bine de 9 ani, când Primăria a eliberat un certificat de urbanism şi autorizaţie de construcţie, într-o zonă protejată. Terenul cu pricina, deşi aparţine localnicilor, este zonă de patrimoniu naţional, cunoscută sub denumirea de situl PRAETORIUM II.
Edilii ar fi trebuit ca la eliberarea certificatului de urbanism să ceară şi avizul pentru certificatul de descărcare de sarcină arheologică al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vâlcea, lucru care nu s-a întâmplat. Ulterior, au declarat că de fapt nu ştiau că se construieşte în incinta castrului roman.
Sondajele arată că Sonia Iliescu va pierde alegerile din 27 septembrie, cetățenii din Racovița preferând să acorde încrederea candidatului social democrat. (T.G.)