Primarul Dumitru Pirneci din Dănicei solicită fonduri pentru modernizarea unor drumuri

Guvernul a alocat banii necesari administrației din Dănicei pentru efectuarea unor lucrări de refacere şi consolidare a platformei drumului comunal 182, la kilometrul 0+400.

Comunei i-au fost alocați 450 de mii lei pentru refacerea drumului comunal 182 şi 570 de mii de lei pentru refacerea deteriorărilor produse de alunecarea de teren pe drumul comunal 18. Documentaţia este în stadiul de proiect, s-au făcut studiile geotehnice, urmând ca, în cel mai scurt timp să fie făcute achiziţiile pe SEAP.
Deși nu se află la o distanță mare de Râmnicu Vâlcea, comparativ cu alte localități, comuna Dănicei are nevoie să fie sprijinită de autoritățile județene și centrale pentru modernizarea a două căi de acces.
Sunt doar două drumuri pe care localnicii pot ajunge în Râmnic. Unul din ele ocolește prin județul Argeș, celălalt face legătura cu localitatea Stoilești de unde se poate ajunge mai ușor în municipiu.
Primarul Dumitru Pirneci a solicitat permanent fonduri și a depus proiecte pentru modernizarea celor două șosele aflate în stare avansată de degradare. În unele porțiuni nu există deloc asfalt, iar în altele nu s-a mai turnat asfalt de peste 40 de ani.
Evident că localitatea s-a depopulat, iar tinerii au plecat de aici din cauza lipsei locurilor de muncă și a navetei grele pe care ar trebui să o facă până la Pitești sau la Râmnicu Vâlcea.
Zona este superbă din punct de vedere natural și drumurile modernizate ar permite și dezvoltarea unui tursim local.