Primarul comunei Roeşti este un exemplu de ambiţie

Gheorghe Drăghici este unul din edilii longevivi ai judeţului Vâlcea. Un om iubit de cei din comuna sa care l-au reales de mai multe ori. Actualul mandat este ultimul al edilului care a declarat presei locale că nu va mai candida la alegerile următoare din cauza vârstei, dar şi a problemelor sale de sănătate.

În toamna trecută a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală dificilă. Medicii i-au prescris, după operaţie, un concediu prelungit. Dar Gheorghe Drăghici s-a întors mai repede la primărie. S-a întors să îşi definitiveze ultimele planuri, să îşi vadă atinse obiectvele şi realizate proiectele.
Vineri, 2 februarie, l-am întâlnit, cu surprindere, în Râmnicu Vâlcea.
“Am venit să asist la bilanţul prezentat de cei de la ISU şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi să aduc nişte acte la Consiliul Judeţean. Am nevoie de aprobarea modificărilor la PUG. Nu mă simt foarte bine, dar cred că pot să fac ceea ce am promis în campanie şi ştiţi că eu mi-am ţinut mereu promisiunile”, ne-a declarat primarul Drăghici care a mai ţinut să adauge că recent a avut o întâlnire şi cu vicepreşedintele PSD Vâlcea, cunoscutul deputat Eugen Neaţă. “Am purtat timp de două ore discuţii cu domnul deputat Neaţă despre problemele, proiectele comunităţii si anumite modificari legislative care ar trebui făcute. Discuţiile au fost constructive, subiecte pe ceea ce trebuie făcut în rezolvarea problemelor cu care se confruntă administraţia locală. Sper că ne vor sprijini şi domnul preşedinte Rădulescu şi ceilalţi parlamentari”.
Abnegaţia de care dă dovadă acest om care ocupă funcţia de primar de peste 20 de ani are trebui să fie un model pentru primarii mai tineri din Vâlcea. (T.G.)