Primarii şi secretarii – instruiţi pentru alegerile din iunie

În conformitate cu prevederile art.9 alin.4-6 din HG nr.54/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizării desfăşurări a alegerilor locale din anul 2016, joi, 31 martie 2016, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, a avut loc instruirea primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ teritoriale cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autoritatea administraţiei publice locale din 2016.

Programul de desfăşurare a şedinţei a cuprins patru teme şi anume:
1. Activităţile ce revin primarilor în organizarea alegerilor locale din iunie 2016
2. Sarcinile ce revin primarilor şi secretarilor în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale;
3. Precizări privind selecţia informaticienilor la birourile electorale;
4. Cheltuielile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale .
Şedinţa de instruire a fost condusă de prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, iar la aceasta au participat subprefectul judeţului Vâlcea, Aurora Gherghina, directorul Filialei Sud-Vest Oltenia a Autorităţii Elecortale Permanente, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Vâlcea şi şeful Serviciului Financiar şi Contabilitate Instituţia Prefectului Vâlcea. Şedinţa de instruire a avut şi o parte destinată discuţiilor interactive, atât primarii, cât şi secretarii unităţilor administrativ teritoriale având posibilitatea să solicite informaţii suplimentare privind detaliile organizării şi desfăşurării în bune condiţii a procesului electoral din iunie 2016. Un punct important în cadrul şedinţei de instruire l-a reprezentat semnalarea lipsei informaticienilor, dar şi a experţilor electorali în numeroase secţii de votare de la nivelul județului Vâlcea. În acest sens, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale Vâlcea le-a transmis celor prezenți identificarea în regim de urgență a unor persoane care să corespundă unor criterii necesare desfășurarii activității atât în perioada premergătoare alegerilor locale, cât și în timpul acestui proces.
În privința actelor normative emise pentru desfășurarea alegerilor locale 2016, acestea pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului Județul Vâlcea.