Primăria Vaideeni extinde în mai multe sate sistemul de canalizare

Primăria comunei Vaideeni a aprobat devizul general și indicatorii tehnico-economici – faza SF, pentru obiectivul de investiții „Extinderea sistemului de canalizare existent în satele Comunei Vaideeni”, prin programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu, la valoarea de 11,8 milioane de lei.Î
n luna august 2023, primarul Daniel Băluță a depus cererea de finanțare pentru apelul de proiecte prin PNRR, pentru a amenaja o platformă betonată în Vaideeni pentru depozitarea gunoiului de grajd. Acest proiect are ca obiectiv prevenirea poluării cu nitriți și nitrați în zonă și are o valoare de 228.300 de euro. Prin hotărârea nr. 43/2023, Consiliul local al comunei Vaideeni a aprobat indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru obiectivul de investiții „Lucrări de reabilitare moderată în vederea creşterii eficientei energetice – Școala cu clasele I-IV Izvoru Rece – comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea”, în cuantum de 1,38 milioane de lei, prin PNRR.
Administrația din Vaideeni a depus eforturi pentru a efectua proiecte eligibile finanțate de Guvern pe programe naționale sau ale UE. Datorită echipei edilului Daniel Băluță comuna a reușit să atragă finanțări importante care permit dezvoltarea ei în continuare. (T.G.)