Primăria Roşiile pregăteşte cadouri pentru toţi copiii

Miercuri, 23 noiembrie, va avea loc o şedinţă ordinară a Consiliului Local din comuna Roşiile. Primarul Doru Diaconu ne-a declarat că este sigur de votul consilierilor pentru a aloca fondurile de “Moş Crăciun”. “Nu avem foarte mulţi copii în comună. Avem o singură şcoală, dar destule familii cu probleme financiare. Aşa că ne-am gândit ca toţi copii, nu numai preşcolarii şi şcolarii, din comuna noastră să primească, sigur, cel puţin un cadou de Moş Crăciun. Aşa că vom aloca resursele financiare acestei acţiuni”, ne spune primarul.
Rosiile centru

Primăria Roşiile şi Consiliul Local pun la cale însă şi organizarea unei acţiuni populare de 1 Decembrie. Tot primarul ne spune că este pentru prima dată, dar că vrea să devină această serbare una tradiţională.
“1 decembrie este Ziua Naţională. Americanii de ziua lor pun steaguri şi pe ultima cocioabă. Vreau să ne adunăm în centrul comunei, să cântăm cu toţii imnul naţional, să jucăm Hora Unirii. Elevii şcolii noastre pregătesc deja un moment artistic cu poezii si cântece. Cred că vom face şi o fasole cu ciolan. Vom depune coroane de flori pentru eroii noştri, pentru strămoşii noştri din comună care au murit luptând pentru România. An de la an desigur vom investi mai mult în această sărbătorire. Începând cu anul viitor vreau să trimitem, de 1 Decembrie, câte o clasă de elevi la Alba Iulia în excursie. Istoria unei ţări este foarte importantă. Şi cred că este important ca în timp toţi copii din Roşiile să fie măcar o dată prezenţi de ziua noastră în Capitala Unirii. Vă promit că voi face acest lucru şi sunt sigur că membrii Consiliului Local nu se vor împotrivi”, ne mărturiseşte edilul şef al localităţii Roşiile.
Legat de alegerile locale edilul din Roşiile spune că important este ca lumea să vină la vot.
“Judeţul Vâlcea are liste de candidaţi bune, formate din oameni cu experienţă. Îndemn pe toţi locuitorii din comuna noastră să fie prezenţi pe 11 decembrie la vot şi să demonstreze ca ne-am păstrat simţul civic dezvoltat!”, conchide Doru Diaconu.

Traian Guminski