Primăria Roșiile nu pierde niciun leu din cauza desființării FDI

Administrația comunei Roșiile așteaptă să primească zilele următoare documentele oficiale privind repartiția fondurilor de care va beneficia de la Guvern pentru a trece la proiectarea bugetului pe acest an și afișarea lui pentru dezbatere publică.

Primarul Doru Constantin Diaconu ne-a declarat că nu a depus niciun proiect pe Fondul de Investiții, deci desființarea acestuia de către Guvernul Orban nu afectează localitatea sa.
“Nu numai că am presimțit că acest program nu poate funcționa decât foarte scurt timp, dar nici nu l-am considerat realist. Au fost comune care au făcut proiecte de valori așa de mari încât le-ar fi trebuit apoi 50 de ani să plătească rate. Spun rate pentru că fondul a fost gândit ca un depozit din care să iei împrumut, e adevărat fără dobândă, pentru a face unele lucrări. Dar banii trebuiau înapoiați. Spre a folosi apoi la alte finanțări. Păi, de unde să dea administrația noastră banii înapoi chiar dacă să spunem rambursarea s-ar fi întins pe 10 sau 15 ani în condițiile în care nouă banii din taxe și impozite nu ne ajung nici pentru cheltuielile curente?”, spune Doru Diaconu.
Primăria Roșiile va continua și în acest an lucrările de reparare și modernizare a căilor de acces locale și de extindere a alimentării cu apă. (T.G.)