10 asemănări între PSD și PNL la Vâlcea

1.Ambele partide nu știu încă pe cine vor avea candidat pentru primăria Râmnicu Vâlcea, cea mai importantă din județ, deși mai sunt doar 4 luni până la alegeri.
2. Probabil pentru a nu permite apariția unei concurențe interne, liderii ambelor formațiuni au stopat dezvoltarea organizațiilor proprii din municipiu, acestea sunt aproape la pământ, au conduceri interimare sau nu au mai avut loc alegeri de multă vreme, nu au lideri autentici și obțin scoruri foarte mici în municipiu.
3. Ambele organizații județene au acceptat prezența pe liste la alegerile de acum patru ani a unor oameni incompetenți, sau oportuniști sau prea bătrâni care chiar nu au ce căuta în funcțiile de consilieri județeni, municipali și județeni.
4. Eșaloanele doi și trei sunt formate în mare parte din oameni care s-au băgat în politică fără chemare, doar din dorința de a găsi un job mai bun, de a obține o avansare profesională sau o sinecură.
5. Ambele partide nu au nume marcante din domenii de activitate diverse, profesioniști cu alte cuvinte, în structurile de decizie.
6. Ambele formațiuni au primari ce au promis adversarului că vor trăda și vor candida de la el. Ambele formațiuni ar trebui să renunțe la a mai susține câțiva primari actuali, dar nu o vor face, având convingerea că alegerile se cîștigă mai ușor cu un primar în funcție.
7. Atât PNL, cât și PSD, au organizații de tineret slabe în județ, aproape de descompunere, și par incapabile să atragă electoratul din segmentul 18-22 de ani, adică cel aflat la urne pentru prima dată la niște alegeri locale.
8. Angrenați într-o competiție directă pentru a câștiga în luna mai președenția Consiliului Județean, liderii celor două formațiuni județene par a face abstracție de experiența pe care o au în politică și se bat pentru voturile unor comune cu alegători puțini, în loc să ia taurul de coarne și să lupte pentru voturile din municipii și orașe.
9. Ambele formațiuni cheltuiesc timp, energie și resurse materiale pentru a sprijini mai mult sau mai puțin oameni, organizații și firme care în niciun caz nu-i apreciază și care îi vor trăda la urne.
10. Ambele formațiuni par incapabile de colaborare punctuală, în interesul unor comunități locale sau a unor asociații profesionale și s-au expertimentat în a bloca acțiunile bune ale adversarului și la a-l critica pe acesta indiferent de deciziile sale.

Traian GUMINSKI