Primăria Râmnicului trebuie să reabiliteze fostele centrale termice

Recent, în plin conferinţă de presă, primarul Mircia Gutău a criticat conducerea Poliţiei vâlcene şi pentru modul în care arată clădirea în care îşi are sediul IPJ Vâlcea sugerând că există posibilitatea ca această clădire să fie renovată pe bani europeni.

Un incident recent petrecut zilele acestea în Piaţa Ostroveni ne determină să întrebăm administraţia Râmnicului când va demara reabilitarea fostelor CENTRALE CET de cartier.
Intrate în posesia primăriei acestea au fost oferite spre închiriere unor comercianţi (cum este cazul centralei din Piaţa Ostroveni) sau concesionate unor societăţi comerciale care le-au transformat în sedii, unităţi de producţie, săli de sport etc.
Ideea este că primăria încasează venituri din aceste clădiri deci trebuie să le şi recondiţioneze. Multe din ele au o problemă. Vechile coşuri de evacuare a fumului se deteriorează pe zi ce trece deoarece nu se mai fac anual lucrări de reparaţii aşa cum se proceda când clădirile erau centrale termice. Coşurile sunt perfect inutile acestor clădiri şi nici nu vor mai fi vreodată utile. Sunt foarte înalte şi din ele se desprind deja bucăţi care în cădere pun în pericol construcţiile din jur, dar şi trecătorii. Iar în cazul unui seism este evident că aceste structuri înalte şi cu rezistenţă slăbită pot cădea oricând provocând pagube însemnate.
Atragem atenţia administraţiei Râmnicu Vâlcea că este necesară reabilitarea acestor clădiri (măcar vopsirea exterioară) şi este necesară dărâmarea fostelor coşuri de evacuare a aburului din ele pentru că nu îşi au rostul, sunt inestetice şi în plus pun în pericol siguranţa râmnicenilor.

Traian Guminski