Primăria Popeşti nu a riscat o investiţie prin Fondul Naţional de Investiţii pentru a nu afecta bugetul local

Există multe localităţi care au depus proiecte de finanţare a unor staţii de alimentare şi distribuire a gazelor naturale prin Fondul Naţional de Investiţii şi unele au şi primit aprobare.

Locuitorii comunei Popeşti se încălzesc şi gătesc cu lemne preţul lemnului a crescut şi mulţi şi-ar fi dorit alimentare cu gaz, mai ales că localitatea este traversată de o conductă a Transgaz la care s-ar putea face racordarea.
Aurora Măgură însă este un primar care a trebuit să achite multe datorii ale fostelor administraţii şi ştie ce greu este să plăteşti o datorie când bugetul localităţii este mic. Ştie că poate face un studiu comun de fezabilitate cu alte localităţi limitrofe şi un proiect comun de alimentare cu gaze naturale dar în cazul investiţiei prin acest fond localitatea ar trebui să returneze statului banii folosiţi. Mulţi oameni nu ştiu că este vorba de fapt de un ajutor rambursabil, primeşti bani pentru anumite proiecte din acest fond dar trebuie să-i şi dai înapoi Fondului şi rambursarea ar fi grea chiar dacă nu este vorba de un împrumut bancar cu dobândă mare.
“Sunt primari care au depus la Fondul Naţional de Investiţii proiectul de gaze, însă mie îmi este teamă pentru că avem bugetul atât de mic şi nu vreau să îndatorez primăria”, spune primarul care crede că va reuşi să realizeze în perioada următoare documentaţia pentru noi proiecte în aşteptarea unor finanţări guvernamentale. (T.G.)