Primăria Păușești Măglași construiește un pod nou

În Păușești Măglași sunt în plină desfășurare lucrările pentru construirea un nou pod care va traversa pârâul Valea de Brădet, conectând astfel drumul județean DJ 651 cu satul Ulmețel.

Aceste lucrări includ instalarea de gabioane în amonte și în aval, pe o lungime de 30 de metri. Construirea acestui nou pod a fost necesară datorită vechimii considerabilă a celui existent, care nu mai răspunde nevoilor comunității locale:
”Podul actual era foarte îngust și prezenta riscuri, de aceea s-a optat pentru construcția unui pod nou, pentru a evita eventualele probleme. Finanțarea acestor lucrări provine din bugetul local”, a declarat primarul Alexandru Dediu.
Reamintim că pârâul Valea de Brădet a creat situații problematice în trecut, în special în cazul fenomenelor meteorologice extreme, precum ploile abundente .Anul trecut în timpul ploilor puternice, pârâul a ieșit din albia sa și a inundat terenurile locuitorilor, provocând daune și afectând chiar și podul existent. O expertiză tehnică a fost efectuată, confirmând necesitatea reconstrucției acestui pod într-un mod solid și rezistent conform standardelor actuale. Este esențial să se facă și regularizarea pârâului Valea de Brădet iar primăria Păușești Măglași a adus problema la cunoștința Serviciului de Gospodărire a Apelor, și există posibilitatea ca în acest an să înceapă lucrările de regularizare a întregii văi. (T.G.)