Aleșii locali din stațiunea Băile Govora au migrat politic! PSD Vâlcea s-a pricopsit cu o tinichea edilitară !

Migrațiile politice de la un partid la altul înainte de alegeri nu mai miră pe nimeni în România, iar zilnic posturile tv de știri prezintă treceri de la un partid la altul, pe diferite motive, al unor aleși locali, în special primari. Nimeni nu știe exact numărul migratorilor nici la nivelul unui județ și nici la nivel de țară, deoarece fenomenul este continuu și masiv. Probabil este vorba despre mii de oameni luând în calcul primari, viceprimari, consilieri locali, municipali și județeni.

Vineri, 22 martie, în Băile Govora, au avut loc însă niște mutări șocante chiar pentru cei ce cunosc foarte bine politica vâlceană.
Primarul Mihai Mateescu membru vechi al PNL și deținător a mai multor mandate sub sigla acestui partid, a anunțat că va candida din partea PSD pentru un nou mandat și a apărut în poze alături de liderii PSD Vâlcea și cu afișul cu trandafirii în spate. A motivat gestul său printr-o mare minciună, spunând că așa i-au cerut cetățenii din orașul său. Aceștia nu aveau cum să-i ceară tocmai acum, după atâția ani, să treacă la PSD.

La câteva ore după anunțul primarului, liberalii au anunțat că viceprimarul Radu Bărăscu, membru PER în Băile Govora, a trecut la PNL cu cei șase consilieri locali ecologiști și cu toată organizația PER, și va candida la funcția de primar din partea PNL.
Ecologiștii din Govora au confirmat anunțul prin postări publice de poze și declarații făcute la sediul județean al PNL.
Mutarea a fost surpriză maximă, deoarece majoritatea ecologiștilor vâlceni au trecut prin fuziune locală în județ la PSD.
Parlamentarii liberali au declarat că sunt bucuroși de decizia lui Radu Bărăscu, candidat susținut și de cea mai mare parte a presei locale ce-l vede ca o soluție pentru orașul căzut în paragină.
Social democrații s-au declarat încântați de decizia primarului Mateescu.
Deci toată lume pare mulțumită. Nu știm dacă și localnicii.

Cert este că acum, în afară de singurul consilier PSD ales în urmă cu patru ani, în Govora toți aleșii au migrat politic. Consilierii liberali au fost oarecum obligați să-l urmeze pe Mateescu la PSD, deoarece noul lider numit de liberali este în conflict deschis cu ei de mulți ani și și-a adus propria echipă la liberali. PER a rămas, se pare, fără organizație în Băile Govora, iar nimeni nu știe încă cine va candida aici din partea AUR și Dreapta Unită.
Bătălia se va duce între PSD și PNL ambele tabere forțând victoria cu candidați transferați cu două luni înainte de alegeri.
În mod logic, presa de bun simț nu va accepta să-l susțină pe depășitul și incompetentul primar Mateescu (spunem incompetent pentru că este singurul edil care nu a reușit să aducă un leu investiție pe vreun proiect național sau european anul trecut), iar populația în etate din localitate, adică cea majoritară, nu are cum să uite că primarul este un turnător dovedit al Securității comune și un om ce i-a mințit mandat după mandat.
PSD a dat lovitura transferând de la liberali câțiva primari de mare valoare, dar acum, prin cooptarea lui Mihai Mateescu, s-a acoperit de rușine!

Traian GUMINSKI