Primăria Budeşti pregătită pentru iarnă

Primarul Ion Vlădulescu spune că deocamdată primăria nu a trebuit să facă faţă scumpirilor preţurilor la energie. Consumul lunar pentru iluminatul stradal şi al clădirilor publice s-a încadrat în sumele prevăzute în bugetul local.
“Aşa cum ştiţi, încăzirea se face peste tot la noi pe bază de lemne. Am achiziţionat din primăvară, ca să fie timp să se şi usuce, lemnul necesar pentru încălzirea tuturor imobilelor publice din localitate. Deci nu ne va afecta creşterea preţului la gaz sau lemn.
Este posibil la curent să avem probleme, avem şi în iluminatul stradal şi în cel al imobilelor, lămpi cu led cu consum redus. Cred că de aceea am şi avut plăţi normale. Dar preţul la curent este în creştere, iar pe perioada de iarnă noaptea durează mai mult, iar în iluminatul public avem peste 2000 de lămpi. Este evident că acestea chiar dacă sunt moderne generează consum prin numărul lor mare. În cazul în care vom observa că sunt probleme vom reduce perioada de funcţionare între anumite intervale orare din noapte. Bineînţeles, voi consulta populaţia cu ajutorul Consiliului Local să vedem cum facem în aşa fel încât să nu afectăm circulaţia celor care lucrează în schimburi, dar nici să nu încărcăm cheltuielile primăriei pentru iluminat”, a precizat Ionel Vlădulescu, primarul comunei Budești. (Traian Guminski)