Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, critică dur noul program de guvernare

O analiză a noului program de Guvernare şi componenţa nominală a noului Guvern ne demonstrează faptul că judeţul Vâlcea este, şi de această dată, uitat de decidenţii PSD de la nivel central. De parcă nici nu ar exista, judeţul Vâlcea nu este menţionat nici măcar o dată în cele 278 de pagini ale Programului de Guvernare şi nici nu beneficiază de prezenţa vreunui vâlcean în Guvern, din cei 28 de membri, niciunul neavând legături cu judeţul Vâlcea.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, critică dur noul program de guvernare, toate măsurile promise de PSD privind reducerea fiscalităţii ce trebuiau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018 fiind amânate cu cel puţin 1 an. Ca şi cum toate aceste amânări nu ar fi de ajuns, PSD a scos din noul program de guvernare toate termenele privind adoptarea tuturor celorlalte măsuri promise. Parlamentarul liberal vâlcean consideră că Programul de Guvernare propus acum, la cel de-al treilea Guvern PSD în decurs de un an, nu mai are nimic de a face cu cel cu care PSD a câştigat alegerile de la finele anului 2016. Astfel, mult trâmbiţatul Program de Guvernare al celor de la PSD din timpul campaniei electorale reprezintă cea mai mare minciună electorală din ultimii 28 de ani.
Preşedintele liberalilor vâlceni subliniază faptul că noul Program de Guvernare al Executivului PSD-ALDE nu are nicio menţiune la judeţul Vâlcea, de parcă acest judeţ nu ar exista în România. Mai mult decât atât, acelaşi document nu mai prevede ca prioritate absolută în materie de construcţie de autostrăzi tronsonul Sibiu-Piteşti, în ciuda faptului că acesta este considerat prioritar de către Uniunea Europeană. Deputatul Cristian Buican critică şi lipsa de forţă politică a filialei vâlcene a PSD, care, nu a reuşit să îşi impună un reprezentant în Guvern, în niciunul din cele 3 Executive ale PSD din ultimul an.
„În mediul politic de la Bucureşti circulă o glumă care se poate rezuma aşa: dacă, tu ca filială judeţeană a PSD nu ai avut cel puţin un reprezentant la nivel de ministru în cele 3 Guverne ale PSD din ultimul an, ar trebui să pleci acasă, pentru că faci umbră degeaba pământului. Gândiţi-vă că fiecare dintre cele 3 Guverne ale PSD de până acum a avut 26-28 de miniştrii şi 50-90 secretari de stat. Iar PSD Vâlcea nu a reuşit să îşi impună nici măcar un subsecretar de stat, de miniştrii nici nu poate fi vorba. Acest aspect ne demonstrează lipsa de forţă politică a celor de la PSD Vâlcea. Colac peste pupăză, în noul program de Guvernare, nu există nicio referire la judeţul Vâlcea. Nici măcar una. Adică niciun obiectiv de investiţii din judeţ nu este trecut în noul program de Guvernare. Mai mult decât atât, pentru prima dată, autostrada Sibiu-Piteşti nu mai este prioritate absolută în materie de construcţie de autostrăzi. În felul acesta, PSD condamnă judeţul Vâlcea la sărăcie, iar lipsa de reacţie a decidenţilor vâlceni este cel puţin stranie şi îi transformă în groparii judeţului Vâlcea” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.