FOTO/VIDEO NASA, invadată de elevi vâlceni

Mai multi elevi ai Școlii Generale Numărul 10 din Râmnicu Vâlcea vor participa în vara acestui an la o tabară NASA care va avea loc în Turcia, la Izmir. Aceștia se arată foarte încântați, dar și emoționaţi în timp ce cadrele didactice de aici sunt mândre de faptul că echipa care va reprezenta România la această tabară are în componența sa copii olimpici naționali, pregătiți în unitatea de învățământ menționată.

Tabăra Space Camp este organizată de Ministerul Educației din Turcia și beneficiază de o sponsorizare de la NASA. De la Școala Numărul 10 din Râmnicu Vâlcea vor participa 12 elevi care vor suporta doar costurile legate de transport. Vor mai fi prezenți elevi din 50 de țări din Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Ei se pregătesc deja pentru prezența la Izmir și sunt convinși că vo reuși să impresionze.
“Această tabără este gândită pentru a forma oameni buni în matematică și în general la științele exacte. Sperăm să fie o experiență frumosă, să ne distrăm și să învățăm lucruri noi. Vom demonstra că în România sunt copii deștepți. O să avem foarte multe activități interesante, inclusiv vom face modele de rachete”, spun două dintre elevele selectate să meargă în tabăra NASA.
Conducerea instituției de învățământ și profesorii care îi vor însoți pe elevi spun că selecția a fost una dură și că în tabăra NASA vor merge copii care au ajuns în fazele naționale ale diverselor olimpiade și care se descurcă foarte bine la conversațiile în limba engleză.

“Această tabără este organizată de către Ministerul Educației din Turcia. Copiii vor avea cazarea și masa gratuite. Din școala noastră vor participa 12 elevi, selectați în primul rând pe baza competențelor de limba engleză, acolo vor avea consilieri americani. De asemenea, copiii trebuie să fie interesați de științele exacte. Sunt sigură că vor acumula multe informații. Va avea loc și o seară culturală în cadrul căreia fiecare delegație va povesti amănunte despre țara din care provine”, ne-a declarat Manuela Lazăr, cadrul didactic ce va însoți delegația vâlceană la Izmir.


“Este o mândrie pentru școala noastră. Trebuie să învățăm să le dăm o șansă copiilor dotați, cei care vor pleca în tabără sunt olimpici și se descurcă foarte bine la limba engleză. O să fie niște ambasadori minunați pentru Vâlcea și pentru România”, completează Adriana Statie, directorul instituției de învățământ. Doar trei astfel de tabere se organizează în lume și este singura tabără NASA care are loc în Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning