Preşedintele Costi Rădulescu a solicitat instituţiilor abilitate evaluarea clădirilor cu risc seismic din Vâlcea

Preşedintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, a solicitat instituţiilor subordonate să facă o evaluare a clădirilor cu risc seismic din judeţul Vâlcea.

În vederea realizării planurilor de acţiune pentru prevenirea şi reducerea riscului seismic la clădirile existente, cuprinse în clasele I şi II de importanţă (reglementate de HG nr. 557/2016, privind managementul tipurilor de risc), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a solicitat autorităţilor judeţene o situaţie a construcţiilor aflate în proprietatea publică sau privată a statului, a unităţilor administrativ-teritoriale, a autorităţilor sau a instituţiilor publice de la nivelul judeţului Vâlcea, care prezintă niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice.
Pentru a răspunde acestei solicitări, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a transmis o circulară instituţiilor subordonate, cărora le-a cerut să comunice instituţiei pe care o conduce, până în data de 23 noiembrie 2016, informaţii cu privire la clădirile pe care le au în proprietate şi care necesită consolidări în vederea reducerii riscului seismic.
“Informaţiile privind construcţiile aflate în proprietatea publică sau privată a autorităţilor sau instituţiilor publice, de la nivelul judeţului Vâlcea, care prezintă niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, vor fi centralizate la Prefectura Vâlcea şi transmise MDRAP, până la sfârşitul acestei luni”, afirmă Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.