Practicile ilegale şi imorale de a obţine voturi continuă în Oteşani: Localnicii vor să scape de Mircea Oprişor!

Actualul edil din Oteşani, una dintre cele mai înapoiate în dezvoltare economică localităţi din Oltenia, este un om care s-a îmbogăţit de la mandat la mandat în timp ce comuna sărăcea lăsată de izbelişte, fără investiţii, fără acces la utilităţi moderne, fără nicio şansă de dezvoltare, fără proiecte finanţate european, cu unităţile de cultură, de învăţământ şi medicale distruse, fără terenuri de sport, fără nimic notabil construit în ultimii 20 de ani.

Mircea Oprişor a ajuns să se creadă un fel de boier de modă nouă: cei ce primesc ajutoare sociale sunt sclavi săi, salariaţi primăriei sunt iobagi pe moşia sa, utilajele primăriei sunt ale sale, cetăţenii încurajaţi de el să construiască case fără documentaţii legale sunt apoi şantajaţi şi ameninţaţi la alegeri pentru a-i da votul.
Prin toate tertipurile posibile, chiar şi chiar prin înţelegeri economice cu adversarii săi declaraţi de formă primarul Oprişor a câştigat mandat după mandat, dar acum se află la finalul ultimului mandat.
Sondajele arată clar că latifundiarul din Oteşani (a ajuns proprietar a patru terenuri forestiere și intravilane în Oteșani, în suprafață totală de peste 12.000 mp, luate prin „hotărâri judecătorești” în perioada 2009-2018) va pierde alegerile în 9 iunie.
Spuneam că nu s-a construit nimic notabil în comună, dar am greşit: în Oteşani primarul şi-a ridicat o casă imensă, evaluată de specialişti la peste 2 milioane euro. A folosit fără ruşine şi fără plată la construcţia acestei case utilajele primăriei, combustibilul primăriei, materiale de construcţie (în toamna trecută a fost filmat de cetăţeni în timp ce fura lemnele primăriei pentru încălzire şi le ducea la el acasă) şi mai ales forţă de muncă. Paznicii de la primărie, plătiţi din buget, au muncit 15 ani zilnic, la casa primarului, femeia de serviciu munceşte la casa lui, oameni de la ajutorul social au fost puşi la muncă pentru a-şi primi ajutoarele la această casă.
Autoturismul primăriei este folosit abuziv, exclusiv şi permanent de primar, mai mult în interes propriu decât în interes public. Practic toată localitatea a contribuit direct şi indirect la ridicarea acestui mausoleau al unui “faraon” de mediu rural.
Acum, ca şi în alţi ani, Mircea Oprişor foloseşte ameninţările, reclamaţiile inventate şi răzbunările pentru a obţine voturi.
Orice persoană care se afişează cu contracandidaţii săi şi care este beneficiară de ajutor social, este ameninţată că i se va tăia acest ajutor. Oamenii sunt ameninţaţi că dacă nu-l vor vota, vor pierde ajutoarele sociale la care au dreptul legal.
Din păcate, sunt oameni simpli care nu-şi cunosc drepturile şi nici nu ştiu multă carte, habar nu au ce semnează şi nu ştiu că nimeni nu le poate tăia un ajutor social la care au dreptul, iar acesta le este acordat prin lege, nu la bunul plac al unui primar mincinos şi ranchiunos.
Ani în şir primarul le-a spus celor ce cereau aprobări pentru a-şi construi case să le facă pe răspunderea lui. Ideea lui era ca aceşti oameni să poată fi apoi ameninţaţi periodic, la alegeri sau oricând avea el chef, în baza unor reclamaţii fictive, că le va dărîma casele construite fără autorizaţii.
Şi acum face aceste lucruri şi le spune că dacă nu-l vor vota orice alt primar le va dărîma casele construite oarecum ilegal.
Deci cei aflaţi în asemenea situaţii trebuie să reţineţi că nu mai are ce să vă facă, mai ales în cazul în care cu martori dovediţi că aveţi casele ridicate acum mai mult de doi ani. Intrarea în legalitate este o obligaţie a primăriei. Nu mai puteţi fi sancţionaţi, şi cu atât mai puţin ca cineva să vă demoleze contrucţiile. Orice alt primar vă va ajuta să vă faceţi acte pentru case, să puteţi avea casele la rol, să le puteţi gaja la bancă dacă vreţi un credit, sau să le puteţi lăsa moştenire sau să le vindeţi. Trebuie să alegeţi un primar care să vă ajute, nu să vă ameninţe, nu să vă terorizeze şi nu să vă exploateze. Nu acesta este rolul unui edil.
Un edil trebuie să construiască utilităţi pentru voi, să vă facă viaţa mai bună, să vă slujească pentru că voi îi daţi salariul de primar din taxele voastre nu el vă dă vouă. Un primar gospodar trebuie să aducă utilităţi, investiţii, locuri de muncă, bunăstare, nu să vă vadă pe voi în sărăcie şi pe el într-un palat ridicat din munca voastră.
Scăpaţi de Mircea Oprişor în 9 iunie şi alegeţi libertatea pentru toţi cetăţenii comunei Oteşani şi bunăstarea.
Alegeţi un gospodar care să schimbe imaginile de coşmar cu gunoaie de la intrările în comună cu gunoi aruncat pe marginea străzii, stații de autobuz aflate într-o stare jalnică și domeniul public total neîngrijit. Alegeţi un om care să aducă apă curentă şi canalizare în fiecare gospodărie. Acum gunoiul se ridică la două săptămâni și că aveţi multe drumuri adiacente neasfaltate. Perspectivele economice sunt practic inexistente. Cu Oprişor veţi rămâne în sărăcie, mizerie şi nedezvoltare încă 4 ani! Credem că ajunge!
Cetăţenii din Oteşani îl pot trimite acum, în 9 iunie, la pensie, să trăiască în palatul ( foto) pe care şi l-a ridicat pe munca şi suferinţa voastră, a celor din Oteşani!

Traian GUMINSKI