Popeşti – o comună ce renaşte în administraţia Aurora Măgură

Când a preluat administraţia comunei Popeşti, în vara trecută, Aurora Măgură a moştenit nu doar o visterie goală, dar şi o mulţime de datorii făcute de administraţiile anterioare, un sediu îmbâcsit, o mulţime de probleme, furnizori ai primăriei scoşi din minţi de indolenţa fostului primar şi un teanc de procese deschise de societăţi comerciale şi persoane fizice care aveau de recuperat bani de la primărie.

Pe deasupra Aurora Măgură se putea aştepta la o atitudine ostilă din partea conducerii Consiliului Judeţean deoarece este o primăriţă liberală.
Experienţa sa din administraţie, unde a lucrat de o viaţă, echipa bună făcută cu salariaţii primăriei, cu viceprimarul pe care l-a ales şi cu membrii Consiliului Local au ajutat-o să depăşească multe probleme.
“Nu are rost să spun ce am găsit aici. Nu are rost să mă plâng că deşi am primit un ajutor nesperat de la CJ anul trecut, adică o sumă mare la rectificare, acesta s-a dus tot pentru plata unor datorii ale primăriei. Sunt bucuroasă că am reuşit, după cum vedeţi, să fac acest sediu să arate altfel, să fie primitor, deschis oamenilor, aerisit, instituţia să aibă flori în faţă sediului şi funcţionarii zâmbete pe feţe. Am reuşit cu aceşti oameni deosebiţi de aici să întocmim şi 10 proiecte importante pentru Popeşti. Acum rămâne de văzut câte vor fi acceptate de Guvern pentru finanţare, dar eu sunt optimistă, aşa am fost mereu”, spune Aurora Măgură.
Colegii din primărie sunt mulţumiţi de primăriţă, la fel şi locuitorii care spun că se simte mâna de gospodină, că au parte de mai mult respect şi ajutor. Au fost achitate multe din datorii, dar este posibil ca în urma litigiilor juridice create de administraţia anterioară primăria să fie pusă din nou la alte plăţi.
Important este că unităţile de învăţământ şi cele sociale din comună funcţionează bine, că există proiecte bune edilitare şi câteva lucrări sunt gata de demarare cum ar fi asfaltarea drumului de acces spre satul Firijba. (T.G.)