Păuşeşti Otăsău – comuna în care copiii sunt “răsfăţaţi” de administraţie

În puţine localităţi primarul a reuşit să fie cunoscut şi iubit de toţi copiii. În Păuşeşti Otăsău primarul Cătălin Avan este cunoscut de toţi puştii şi considerat prieten al copiilor datorită iniţiativelor sale constante de a le face viaţa mai uşoară, de a-i ajuta să obţină rzeultate mai bune la învăţătură, dar şi de a le însenina copilăria, de multe ori deloc uşoară pentru cei din familii modeste din mediul rural.

Elevii cu rezultate primesc mereu premii şi stimulente de la primărie. Toţi copiii primesc cadouri, rechizite, dulciuri cu ocazia începerii anului şcolar, a sărbătorilor de Crăciun, Paşte sau 1 iunie. Anul trecut a oferit primăria tuturor elevilor tablete, rechizite şi săniuţe.
În luna mai au loc manifestările tradiţionale deja cu ocazia zilei comunei. Cu această ocazie Cătălin Avan face o nouă surpriză copiilor din Păuşeşti care vor primi biciclete.
Primarul este un iubitor al sportului şi un susţinător al educaţiie considerând că un cetăţen educat este mult mai responsabil, obine venituri mai bune şi plăteşte taxe şi impozite constant. Primăria va organiza o competiţie de ciclism pentru copii şi tineri şi toţi elevi vor putea participa la ea. Bicicletele vor folosi şi celor care au distanţe mai mari de parcurs spre şcoală.
Menționăm că-n cazul tuturor cadourilor oferite de autoritățile locale copiilor s-au organizat licitații şi acestea au fost cumpărate de primărie cu preţuri minime, cu mult mai mici decât cele din magazinele de profil.

Traian Guminski