Pompierii vâlceni ajută la salvarea a 60 de turiști surprinși de avalanșă la Cabana Capra din județul Argeș

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, sâmbătă seară, în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere cabana Capra, unde a produs pagube şi acoperind maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine, scrie News.ro. Informaţia a fost făcută publică de o organizaţie care monitorizează avalanşele şi care precizează că nu există victime, ci doar pagube materiale.
Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate, duminică, la cabana Capra din Munţii Făgăraş, în urma avalanşei care s-a produs sâmbătă seară, scrie News.ro.
Poliţia judeţeană Argeş transmite că drumul care duce către cabană este închis încă din 30 octombrie, situaţie semnalizată prin indicator şi barieră, iar în aceste condiţii poliţiştii anunţă că vor veridica modul în care turiştii au ajuns la cabană şi vor da amenzi dacă se va constata că restricţia a fost încălcată.
Poliţiştii precizează că DN 7C – Transfăgărăşan, care este drumul care duce către cabană, este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul drumului, dar şi prin indicator şi barieră, la kilometrul 104. Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este închisă 8 luni pe an.
ISU Vâlcea a anunțat că, în urma ordinului IGSU, 1 ASASIR cu 1 autoșenilată din cadrul unității vâlcene a început deplasarea către locul intervenției, pentru a interveni în sprijin. Doi salvatori ai ISU Vâlcea vor acționa cu utilajul în zona afectată.

Foto: ISU Argeș