PNL Vâlcea și-a anunțat candidații pentru alegerile locale, dar și obiectivele: “PNL va obține mai mult de 13 consilieri județeni și mai mult de 47 de primari”

Deputatul Cristian Buican a promis că va aduce partidului mai multe voturi decât vor obține 30 de primari pesediști și că-i va susține pe toți colegii săi de dimineața până seara în această campanie prelungită în care se vor lupta în principal cu cei din PSD. A reamintit că la alegerile trecute a fost 17 zile în comă datorită COVID și că organizația județeană a obținut 47 de primari și 13 consilieri județeni așa cum anticipase înaintea alegerilor.

Discursul din ședința Comitetului Director al PNL Vâlcea a avut loc marți, 5 martie, imediat după o ședință a Biroului Județean, la un restaurant din Râmnicu Vâlcea.
Liderul județean a anunțat că biroul a validat candidatura domnului Aurel Simion la președenția Consiliului Județean, dar înainte de a supune la votul comitetului candidatura, deputatul Cristian Buican a anunțat că este în negocieri cu toate partidele din Vâlcea în afară de PSD pentru a stabili un candidat comun la această funcție așa că este posibil să mai solicite ulterior un vot comitetului în funcție de rezultatul negocierilor.

Atac dur la aliații din guvernare

O mare parte din discursul liderului liberal a fost axat pe “greșeala” făcută în această alianță pentru guvernare. A anunțat că a votat mereu în forurile naționale împotriva oricărei alianțe cu PSD și că acum s-a ajuns în situația absurdă să fie pe listă comună liberali și pesediști la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în aceeași zi în care mii de candidați liberali vor lupta cu disperare împotriva pesediștilor.
Cristian Buican a recunoscut că că PNL a pierdut câțiva primari în funcție racolați de PSD și că este posibil să mai piardă câțiva în perioada următoare, dar este sigur că organizația va câștiga în final mai mult decât a obținut la alegerile din 2020 când el nu putut, datorită problemei medicale, să participe decât la 3 zile de campanie…
“Acum voi fi zi de zi alături de voi și vă garantez că voi aduce personal voturi pentru PNL mai mult decât 30 de primari pesediști”, a declarat politicianul.
Se pare că momentan a renunțat și la negocieri cu privire la un candidat unic pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, deoarece nu a mai anunțat acest lucru prezentându-l pe Virgil Pîrvulescu ca un candidat redutabil al PNL cu șanse reale de a obține Primăria Râmnicu Vâlcea.

Prezentăm candidații votați de Comitetul Director PNL Vâlcea cu mențiunile că unii din cei votați nu se aflau în sală așa că nu se știe sigur dacă vor candida din partea PNL, că unul dintre primarii în funcție, votat și aflat în sală, ne-a spus ulterior că este posibil să candideze de la PSD și că din 90 de localități liberalii nu au anunțat candidații decât din 65 comune, ceea ce arată ori probleme organizatorice ale responsabililor de zone, ori probleme cu găsirea unor candidați în localitățile în care liberalii au probleme datorate migrației spre PSD sau alte partide.

Lista candidaților PNL Vâlcea la alegerile locale din iunie 2024:
Consiliul Județean Vâlcea: Aurel Simion
Municipiul Drăgășani – Stoica Costinel
Orașul Călimănești- Constantinescu Florinel
Orașul Băile Govora – Mateescu Mihai
Orașul Brezoi – Robert Schell
Orașul Bălcești- Aleca Constantin
Orașul Băbeni – Bîzîc Stefan
Amărasti – Catană Adrian
Alunu- Boeangiu Vasile
Boișoara – Săndulache Mihai
Budești – Vlădulescu Ion
Bujoreni – Gîngu Gheorghe
Costești – Borăscu Vasile
Câineni – Nicolae Ion
Dăești – Popolan George
Dăniceni – Crețu Nicolae
Diculești- Cupăreanu Armand
Făurești – Irimia Marian
Francești – Paraschiv Daniel
Ghioroiu – Oprișan Vicențiu
Golești – Mitrache Adrian
Ionesti- Neagoe Constantin- candidat independent
Lăpușata- Joița Nicolae
Lungești- Costea Tiberiu
Măciuca – Mărcoianu Mugurel
Mihăești- Stănică Cătălin
Muereasca – Ungureanu Ion
Olanu – Anghel Gheorghe
Orlești – Cîrstina Constantin
Oteșani- Oprișor Mircea
Păușești-Măglași- Dediu Alexandru
Perișani- Leonte Dumitru
Pietrari – Moraru Nicolae
Roșiile – Constantin Dumitru
Runcu – Beșliu Narcis
Sălătrucel – Ancuța Vasile
Stroești- Ciolacu Toma
Sutești – Dumbravă Ion
Șușani – Tudor Daniel
Titești- Daneș Cătălin
Tomșani- Andrei Nicolae
Valea Mare- Niță Ion
Voicești- Vătafu Florian
Băile Olanesti- Preda Radu
Bărbătești- Păunei Bogdan
Berislăvești- Durescu Marin
Cernișoara- Nuță Dumitru
Copăceni- Barbu Ovidiu
Galicea- Crivăț Nicolae
Horezu- Gînju Emil
Lădești- Dobre Ilie
Laloșu- Ion Marian
Livezi- Ghimiș Constantin
Malaia- Țolea Gabriel
Mateești – Deaconu Cosmin
Mitrofani- Vasile Nicolae
Ocnele Mari- Pătru Mihai
Peșceana- Fulgescu Cosmin
Racovița – Stroescu Ion
Roești – Copăceanu Nicolae
Șirineasa- Luca Andrei
Ștefănești- Vlada Tudor
Stoilești- Draghici Filofteia
Tetoiu- Florea Robert
Voineasa- Mardale Ana Maria

La final a urmat o seară de socializare discutându-se pe grupuri și grupulețe. Chiar și edili sau președinți de organizație cu vechime păreau însă îngrijorați de situația din perioada următoare, mai ales că președintele organizației Cristian Buican a repetat că va fi o campanie cum nu s-a mai văzut și o bătălie aprigă pentru fiecare vot, fiecare mandat cu cei din PSD și că fiecare dintre ei trebuie să lupte pentru victorie. N
Numai că electoratul din localități este preocupat mai mult de permanentele scumpiri ale alimentelor, de pensii și salariile mici ce-și pierd din puterea de cumpărare, și mulți dintre cei prezenți se temeau că o campanie foarte dură între liberali și pesediști poate face o parte din cetățeni să nu mai vină la vot sau să plece cu votul spre alte partide.

Traian GUMINSKI