FOTO: Persoane surprinse de un mal de pământ la Sinești! Au fost transportate la spital

Intervenție spectaculoasă a pompierilor vâlceni, în această după-amiază de miercuri, 6 martie 2024, ]n comuna vâlceană Sinești, când două persoane au fost surprinse de un mal de pământ, în timp ce săpau pentru canalizare.

“Forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani și Stației de Pompieri Grădiștea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, un container multirisc, un autocamion cu materiale de construcții, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ, au intervenit în acest moment, pentru salvarea a două persoane, surprinse de un mal de pământ, în localitatea Sinești. În sprijin a fost trimis și containerul multirisc din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea. Echipajele operative sosite la locul evenimentului au constatat că o persoană este surprinsă până la brâu, iar cea de-a doua este acoperită complet.
Echipele de intervenție au reușit extragerea persoanei surprinsă pe jumătate de malul de pământ, pe care au predat-o, conștientă, echipajului SMURD, cu traumatism toracic. Aceasta a fost transportată la CPU Horezu”, au precizat pompierii vâlceni.
Cealaltă persoană evaluată medical era dintre cei prezenți la fața locului, a acuzat stări de rău, atac de panică, fiind transportat[ la CPU Horezu de ambulanța SMURD.
Cel de-al doilea bărbat care la începutul intervenției era acoperit în totalitate de pământ, a fost extras de pompierii militari și predat, conștient și cooperant, echipajelor medicale prezente la fața locului. Victima va fi transportată la CPU Horezu de către SAJ cu traumatism membru inferior și traumatism toracic.