PNL: Finanțări esențiale pentru investitorii străini

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului derulează cele mai eficiente și mai bine țintite programe de finanțare pentru mediul de afaceri din România. Mecanisme precum #Star_Up_Nation, #Femeia_Antreprenor, #IMM_Agri_Food, precum și toate schemele care implică microgranturile sau granturile pentru capitalul de lucru ajută economia românească să fie mai competitivă și atrag românii din diaspora să investească în țară.

Banii proveniți prin aceste instrumente ajung la 10% din #IMM-urile din România. Doar în primele patru luni din 2023 au fost semnate aproape 2.200 de contracte pentru Pilonul I din Star-Up Nation, peste 600 pentru Pilonul II din #Start_Up_Diaspora și peste 800 din programul destinat femeilor antreprenor.

În afară de schemele de finanțare destinate stimulării activității economice din zona întreprinderilor mici și mijlocii, ministerul condus de Constantin-Daniel Cadariu, susține investițiile în infrastructura turistică, ce pot fi implementate de unitățile administrativ-teritoriale. Acesta este primul an de aplicare al HG 1.268/2022, care presupune ca până la data de 01 august a fiecărui an să fie trimise propuneri de proiecte în domeniul turismului balnear, balneoclimatic și în dezvoltarea ariilor schiabile.