Peste 400 de elevi de liceu din România au participat la seminariile de programare “Minecraft”

Peste 400 de elevi din București, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea au învățat să programeze pe baza tutorialului “Minecraft”, în timpul orelor sau laboratoarelor de informatică. Microsoft a organizat ieri și astăzi, cu sprijinul Asociației TechSoup România, în trei orașe din țară, cinci evenimente în cadrul cărora elevii de liceu au avut oportunitatea să învețe, în mod creativ și captivant, să scrie cod pe baza tutorialului “Minecraft”, sub îndrumarea profesorilor și a specialiștilor Microsoft România.

Tutorialul Hour of CodeTM “Minecraft” a fost utilizat, până în prezent, de peste 2.4 milioane de ori de către tinerii pasionați de tehnologie din întreaga lume. Evenimentele, parte din programul Hour of CodeTM – Ora de Programare, sunt organizate în cadrul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor, inițiativă susținută de Microsoft, care are loc la nivel global în perioada 7-13 decembrie.
Pe parcursul celor două zile, cei peste 400 de elevi din București, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea au beneficiat de sprijinul profesorilor și angajaților Microsoft pentru realizarea celor 14 sarcini care includ concepte din renumitul joc video, de dificultate medie, pentru a-și dezvolta gândirea algoritmică. Tutorialul “Minecraft” Hour of Code a fost realizat chiar de către designerii jocului original, pentru a sprijini tinerii din întreaga lume să învețe bazele programării.
Dintre elevii care au participat astăzi la evenimentele Hour of CodeTM, organizate de Microsoft și Asociația TechSoup, aproximativ 100 de tineri din Colegiul Național Matei Basarab București și Colegiul Național Ion Creangă București au învățat să programeze și să își dezvolte competențele digitale, chiar la sediul Microsoft România, alături de specialiștii companiei.
“Noi credem că orice tânăr trebuie să aibă șansa să experimenteze infinitele posibilități pe care le deschide tehnologia, pentru a crea lucruri excepționale. Săptămâna aceasta, milioane de tineri din întreaga lume vor învăța să programeze și ne bucurăm să fim parte din această inițiativă internațională, organizată local cu sprijinul Asociației TechSoup. Credem că așa se pot naște carierele de succes de mâine, într-un context în care tehnologia transformă business-ul și lumea.”, a declarat Kostas Loukas, GM, Microsoft România.
În România, evenimentele Hour of CodeTM, desfășurate de Microsoft și TechSoup, se află la cea de-a doua ediție, însumând, până în prezent, aproape 1000 de tineri care au învățat să scrie cod. Aceștia au avut astfel oportunitatea de a descoperi fascinația acestei științe alături de specialiștii Microsoft, făcând primii pași în programare.
Evenimentele Hour of CodeTM fac parte din programul Microsoft YouthSpark, o inițiativă globală, adresată tinerilor, care încurajează accesul sporit la educație tehnologică și dobândirea de competențe digitale, dar și crearea de oportunități de dezvoltare personală și încurajarea tinerilor în a fi competitivi și mai pregătiți pentru piața muncii. În luna septembrie a anului curent, Satya Nadella, CEO Microsoft, a anunțat extinderea programului printr-o investiție comunitară de 75 milioane de dolari în următorii trei ani.
Campania Hour of CodeTM se desfășoara la nivel internațional în peste 50 de țări din întreaga lume, pe baza tutorialului “Minecraft” care se estimează că va fi utilizat de peste 10 milioane de tineri pe parcursul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor. Microsoft organizează în cadrul programului mai bine de 700 de seminarii, la nivel internațional, care au rolul de a oferi tinerilor suport în dezvoltarea competențelor digitale și educația tehnologică, cu implicarea voluntarilor Microsoft. Programul global Hour of Code (Ora de Programare) a ajuns, până în prezent, la peste 100 de milioane de elevi și studenți din cel puțin 180 de țări.
Despre Microsoft
Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

În România, Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor un set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri.
Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

Despre Microsoft YouthSpark
Anual, peste 10.000 de tineri beneficiază de programele susținute prin Microsoft YouthSpark în România – cum sunt DreamSpark, Microsoft Student Partners, Imagine Cup, Innovation Labs și Opening Opportunities – centrate pe practici de educație non-formală, cu scopul de a crea competențe practice în rândurile beneficiarilor, în parteneriat și în completarea a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional.

Despre Hour of Code
Susținută de peste 100 de parteneri și organizată de Code.org în perioada evenimentului global Computer Science Education Week (7-13 decembrie 2015), organizatorii Hour of CodeTM și-au propus, ca până la finalul anului 2015, să ajungă la un total de 100 de milioane de tineri, din toată lumea, cu tutoriale în peste 40 de limbi, în peste 180 de țări. O oră în cadrul Hour of Code este o activitate introductivă pentru învățarea noțiunilor tehnice de bază pentru programare. Mai multe informații, aici: http://hourofcode.com.