Peste 300 de copii au vizitat, în doar două zile, pompierii vâlceni

În primele două zile ale programului educațional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a primit vizita a peste trei sute de școlari și preșcolari, program în cadrul căruia elevii au aflat amănunte din viața de zi cu zi a pompierilor.

Acestora li s-a prezentat tehnica aflată în dotarea inspectoratului. Printre autovehiculele prezentate se regăsesc: autospecialele pentru stins incendii, bărcile cu ajutorul cărora se efectuează misiuni de căutare-salvare, autospecialele de salvare de la înălţime, echipamentele scafandrilor, echipamentele de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată şi alte echipamente intrate recent în dotarea instituţiei. De asemenea, acestora li s-a explicat cum pot intra în rândul forţelor profesioniste de intervenţie, după terminarea studiilor.
Pe lângă prezentarea dotării, s-au prezentat: tehnici de acordare a primului ajutor calificat şi informaţii despre modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă, iar doritorii au putut să folosească o parte din dotarea inspectoratului sub îndrumarea personalului specializat.
Totodată, aceştia au primit materiale informative din cadrul campaniilor naţionale: „RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale!” şi „Nu tremur la cutremur”. Programul va continua până în data de 22 aprilie putând fi vizitate : unitatea de pompieri din Rm. Vâlcea, cât şi subunităţile din Drăgăşani, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca. Accesul copiilor în subunităţi se va face cu însoţitor (cadru didactic), care va fi legitimat la intrare.