Pesediştii vâlceni, la dezbatere cu antreprenorii

Deputatul Romeo Rădulescu, candidatul PSD la Primăria Râmnicului, a organizat la Centrul Flandra, zilele trecute, o dezbatere cu antreprenorii din municipiu pentru găsirea de soluţii în vederea reabilitării situaţiei economice a oraşului.

Alături de parlamentarul vâlcean, s-a aflat deputatul Constantin Rădulescu, liderul PSD Vâlcea, dar şi senatorul Laurenţiu Coca, secretar executiv al PSD Vâlcea.
„Partidul Social Democrat a început în urmă cu aproximativ o lună consultări cu mediile economice, sociale, culturale ale municipiului Râmnicu Vâlcea şi ale judeţului Vâlcea. Cum este normal şi firesc, ne-am propus să stăm de vorbă şi să schimbăm opinii, idei, să primim propuneri din partea mediului economic, din partea investitorilor privaţi din municipiul Râmnicu Vâlcea, acesta fiind de fapt un semn că înţelegem contextul economic şi social în care ne aflăm şi înţelegem foarte bine că fără un dialog eficient cu dumneavoastră, cei care creaţi locuri de muncă, plus valoare, cei care dacă sunteţi trataţi corect, dacă sunteţi ascultaţi, oferiţi până la urmă stabilitate economică şi socială acestui judeţ şi municipiului Râmnicu Vâlcea. Este foarte important ca patronii, oamenii de afaceri, cei care investesc în diverse domenii să fie consultaţi periodic şi îmi propun, în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat, să fac asta periodic. Nu aş vrea să vă simţiţi la o întâlnire politică. M-am gândit foarte serios, împreună cu colegul şi prietenul meu Romeo Rădulescu, candidatul nostru pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, cum să facem şi care să fie formatul acestei întâlniri, pentru că, din păcate, există o reticenţă, o reţinere din partea oamenilor de afaceri să vină la întâlniri cu politicienii. Dar eu cred că aşa este corect să ne întâlnim. Eu cred că politicienii, cei care vor ceva pentru acest municipiu, pentru acest judeţ, trebuie să stea de vorbă cu dumneavoastră, să vă asculte şi să implementeze împreună cu dumneavoastră proiecte, de ce nu, într-un astfel de format. Îmi doresc foarte tare ca aceste întâlniri să fie eficiente şi în urma întâlnirilor pe care le avem să găsim soluţii şi să câştigăm împreună. Pentru că, până la urmă, demersul nostru de astăzi nu este unul politic. Demersul nostru este să identificăm cu ce probleme vă consultaţi, iar noi, deocamdată în calitate de deputaţi, senatori să încercăm să vă sprijinim legal şi normal”, a spus deputatul Constantin Rădulescu.
Şi senatorul Laurenţiu Coca a ţinut să-i salute pe antreprenorii prezenţi şi să le explice care este diferenţa dintre stânga şi dreapta în politica românească. „Foarte multă lume, când vorbeşte despre Partidul Social Democrat, de socialişti în general, ne compară cu ceea ce a fost socialismul acum 27 de ani. Din punctul meu de vedere este cea mai mare greşeală. Un partid socialist încurajează economia privată, indiferent de ceea ce vrea să facă un antreprenor, numai că diferenţa dintre noi şi partidele de dreapta este de cum redistribuim, plus valoarea de la nivelul general, de la nivelul ţării”, a spus senatorul Laurenţiu Coca.
S-au purtat discuţii cu antreprenorii prezenţi în sală, iar propunerile, ideile şi opiniile acestora vor fi preluate de candidatul PSD la Primăria Râmnicului, analizate şi puse în programul său electoral.
“Este important ca oraşul şi conducerea Primăriei să stea de vorbă cu mediul de afaceri, atât timp cât mediul de afaceri finanţează activitatea oraşului şi dezvoltarea oraşului. Vreau să vă spun că firmele din Vâlcea, aşa cum sunt, plătesc impozite pe venit, deci pe ceea ce produc, nu pe clădiri, maşini şi altceva, în valoare de 81 de milioane de lei. Ponderea persoanelor juridice este foarte mare în veniturile Primăriei. Acesta este motivul pentru care eu cred că împreună cu comunitatea oamenilor de afaceri trebuie să găsim soluţii ca şi Primăria să vă ajute pe dumneavoastră. Un prim pas pe care eu îl propun ar fi eliminarea taxei sport-cultură, care ne irită pe foarte mulţi, începând de la taximetrişti până la oamenii mari de afaceri. Această taxă este de aproximativ 1.430.000 lei, ceea ce reprezintă 1 la sută din veniturile proprii. Este o taxă specială, iar eu cred că trebuie să rămânem fără ea”, a explicat Romeo Rădulescu afaceriștilor vâlceni.