Pericol pentru cetăţenii din Horezu

Dacă informaţiile noastre sunt măcar pe jumătate corecte, câteva sute de cetăţeni ai oraşului Horezu se află într-un mare pericol. Îi atenţionăm că în ziua votului, în zonă se vor afla ofiţeri de poliţie, ai DIICOT, dar şi ai unor structuri de informaţii care au aflat cât de acerbă este lupta pentru a controla puterea în zonă.

Cum în spatele stratagemelor de manipulare a votanţilor se află în om care a stat mulţi ani încarcerat şi a fost condamnat, şi mai mulţi ani, fiţi sigur că “organele” au aflat, ca şi noi, despre operaţiunile puse la cale. Până una alta, îi avertizăm, inclusiv pe rudari că:
1. Cei care vă promit lemne pentru la iarnă şi vi le-au arătat gata tăiate spre a da votul unui candidat fac o infracţiune. Dar voi veţi fi cei care veţi intra la puşcărie dacă vă veţi vinde votul!
2. Operaţiunea de a primi bani contra votului prin metoda suveică implică riscuri enorme. Mai ales pentru voi cei care veţi fi tentaţi să luaţi banii. Va trebui să plecaţi din secţiile de votare cu buletinul de vot neştampilat şi să îl duceţi la aceia care vă vor da bani pe acel buletin. De asemenea va trebui să primiţi înainte de a merge la vot un buletin gata ştampilat pe un candidat. Puteţi să fiţi prinşi oricând, pe drum, de cei de la SRI, SIE, DGA, Poliţie, DIICOT, în timpul acestor operaţiuni şi riscaţi să fiţi condamnaţi la puşcărie!
Îi rugăm, cu prietenie, pe acei candidaţi cărora li s-a propus să accepte operaţiuni ilegale spre a câştiga alegerile să renunţe la ele. Nu ne-ar face nicio plăcere să relatăm ulterior despre arestarea şi condamnarea lor! Există viaţă şi după alegeri, iar o înfrângere nu reprezintă un dezastru pentru niciunul din voi! Aveţi cu toţii din ce trăi! Aveţi familii, aveţi situaţii financiare stabile. Chiar nu înţelegem de ce aţi risca! Doar pentru a face jocurile unui om ahtiat după bani şi putere care crede că totul se poate cumpăra cu bani? Merită să ajungi primar ca să fi vasalul sau lacheul unui astfel de oportunist? Noi credem că nu! Dorim cetăţenilor din Horezu să vină la vot, să voteze liberi şi corect cu cine vor ei şi să aleagă un primar care să fac ceva pentru ca viaţa lor să fie mai bună!

Traian GUMINSKI