Performanțe pentru elevii profilului sportiv din cadrul Liceului Tehnologic General Magheru Rm. Vâlcea

În cadrul Liceului Tehnologic General Magheru Rm. Vâlcea există filiera vocațională, profil sportiv cu calificarea instructor sportiv fotbal.

În anul școlar 2023-2024, elevii de la acest profil au participat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la disciplina fotbal atât la categoria U16 cât și la categoria U18. Ca dovadă a bunei pregătiri fizice și tehnice a elevilor sportivi, echipa de fotbal a liceului este înscrisă în campionatul național de republicani U18.
De asemenea, elevii profilului sportiv au participat în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și la alte discipline obținând rezultate foarte bune: locul VI la volei – faza județeană; locul III la baschet – faza județeană, în prezent pregătindu-se pentru cros – faza județeană.


Elevii profilului sportiv dovedesc și o destoinică pregătire teoretică, în ultimii ani școlari fiind calificați la faza națională a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică.
Astfel, se dovedește că sportul se completează foarte bine cu partea teoretică, elevii având posibilitatea ca pe viitor să își continue parcursul educativ la facultățile de educație fizică și sport.

Prof. dr. Din Mihaela Claudia
Liceul Tehnologic General Magheru