Performanțe ale elevilor vâlceni la Olimpiadele de limba română

La Olimpiadele Naționale de Limba și Literatura Română și Lectura ca Abilitate de Viață, elevii vâlceni ne-au făcut o surpriză foarte plăcută, obținând foarte multe premii și mențiuni. Astfel, după ce anul trecut am fost gazdele Olimpiadei Naționale de Limba si Literatura Română și celei de Lectură ca Abilitate de Viață pentru elevii de gimnaziu, anul acesta etapele naționale ale celor două competiții s-au desfășurat la Deva, în perioada 19 -22 aprilie 2017.

Lotul județului Vâlcea a fost alcătuit din cinci elevi, patru calificați la Olimpiada de Limba și Literatura Română și doi, la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață (OLAV), eleva Dogaru Alexia calificându-se la ambele concursuri naționale.
Bucuria a fost imensă la afișarea rezultatelor, iar îmbrățișările copiilor din Vâlcea și exclamațiile de fericire nu mai conteneau deoarece toți erau afișați cu medii foarte mari, aspirând la ocuparea unui loc pe podium. Așteptările s-au confirmat, elevii obținând următoarele rezultate:
– Premiul I – Olimpiada Națională „Lectura ca Abilitate de Viață”, Gruițoiu Ana- Maria, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Anton Pann”, pregătită de doamna profesoară Spiridon Elena;
– Premiu Special – Olimpiada Națională „Lectura ca Abilitate de Viață”, Dogaru Alexia, clasa a VII-a, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesoară, Ioniță Isabella.
– Premiul III – Olimpiada Națională de Limba si Literatura Română, Ilina Crina, clasa a V-a, de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Drăgășani, pregătită de doamna profesoară, Iordache Elena.
– Mențiune (MEN) – Olimpiada Națională de Limba si Literatura Română, Pănescu Petruța, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Take Ionescu”, pregătită de doamna profesoară, Pascaru Mariana.
– Mențiune (MEN) – Olimpiada Națională de Limba si Literatura Română, Dogaru Alexia, clasa a VII-a, de la de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesoară, Ioniță Isabella.

Nu trebuie ignorat faptul că Eleva Dogaru Alexia de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, a fost calificată și a obținut premii la ambele competiții, confirmând faptul că perseverența și seriozitatea se răsplătesc întotdeauna.

Și elevii de liceu, participanți la Olimpiada Națională de Limba Română care s-a desfășurat la Alba-Iulia în perioada 25-29 aprilie, s-au întors cu rezultate bune, astfel:
– Mențiune (MEN) – Olimpiada Națională de Limba si Literatura Română, Croce Giulia, clasa a XII-a, de la de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, pregătită de doamna profesor, Constantinescu Lavinia.
– Premiu Special – Olimpiada Națională de Limba si Literatura Română, Bărbulescu Miruna, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, pregătită de doamna profesor, Ioniță Isabella.
Dar, olimpiadele și concursurile naționale de limba română abia au început. Urmează să se desfășoare Olimpiada Națională de Lingvistică, la București, Concursul Național „Ionel Teodoreanu”, la Iași, Concursul Național „Cultură și Spiritualitate” (română + religie), la Suceava și Concursul Național „Cultură și Civilizație în România” (română, istorie socio-umane și religie), care se va desfășura în Rm.Vâlcea.

Biroul de comunicare ISJ Vâlcea