Percheziții ale DNA Ploiești în București, Ilfov și Vâlcea! Vizată ar fi Ana Maria Pătru, şefa AEP

Procurorii DNA Ploiești au descins în această dimineaţă la AEP București, dar şi la adrese din județele Ilfov și Vâlcea. Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008—2015, a unor infracțiuni de corupție.

Perchezițiile sunt efectuate într-o locație din incinta unei instituții publice, dar și la domiciliile unor persoane fizice, se arată în document. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ‘Vlad Țepeș’.
Surse judiciare au declarat că procurorii DNA Ploiești fac percheziții la sediul Autorității Electorale Permanente.
Dosarul vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, respectiv spălare de bani și trafic de influență, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.
Ancheta o vizează pe președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru. Ana Maria Pătru conduce Autoritatea Electorală Permanentă din primăvara lui 2012. A fost numită de Parlament, fiind susţinută la acea vreme de PDL. Anterior, Ana Maria Pătru a deţinut funcţia de vicepreşedinte al AEP, la propunerea Administraţiei Prezidenţiale. Timp de doi ani, în perioada 2005- 2007, ea a ocupat funcţia de director coordonator al Autorităţii Electorale Permanente – Filiala Regională Sud. Din octombrie 2013 este vicepreşedintele Asociaţiei Mondiale a organismenlor electorale. Pătru a intrat în PD în anul 2002, a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean şi preşedinte executiv al organizaţiei de femei.