Localitatea Costeşti – încă un pas pentru a deveni a şaptea staţiune! Vineri, 11 noiembrie, primarul Peştereanu a depus proiect pentru accesarea programului “Casa Verde”

Comuna Costeşti se dezvoltă pe zi ce trece sub mâna forte a primarului Toma Peştereanu. Ca în orice localitate, edilul şef mai întâmpină şi greutăţi, pe care încearcă să le rezolve spre beneficiul localnicilor. Încă de anul trecut a încercat să transforme Costeştiul într-o staţiune, a şaptea pe lista din judeţul Vâlcea.

“Strategia noastră de deveni a 7-a staţiune a judeţului este deja întocmită şi suntem sprijiniţi de localnici în a duce până la capăt acest demers. Vom finaliza PUG-ul, astfel încât să avem o imagine clară a cum vrem să arate această staţiune pe harta Vâlcii”, a declarat primarul Toma Peştereanu. Localitatea Costeşti este un magnet pentru cei care îşi caută un loc unde să se stabilească, mai ales că în ultima perioadă mulţi craioveni şi-au cumpărat terenuri sau case. “Eu am zis că o să numim zona “Drumul Băniei” sau “noua Craiovă din Vâlcea”. Pe o stradă avem numai case de vacanţă şi pensiuni care aparţin craiovenilor care au venit în zonă, au fost încântaţi de condiţiile oferite, şi s-au stabilit aici. Nu sunt numai olteni care s-au îndrăgostit de zonă, ci şi bucureşteni”, afirmă primarul Peştereanu. “Am în plan schimbarea centralelor termice prin programul Casa Verde, astfel ca
la şcoala cu clasele I-VIII din satul Costeşti să beneficieze de o centrală modernă. Şi instalaţia electrică va fi schimbată. Suma maximă prin acest program care va fi accesată este de 10 miliarde lei vechi, cu o contribuţie de 10% din partea comunităţii. Vineri voi am mers la Bucureşti, la minister pentru depunerea proiectului”, conchide primarul Peştereanu. (L.L.)