Pensiile speciale din România sunt legate de războiul din Ucraina

Oricare dintre românii care speră în o finalizare rapidă a conflictului ruso-ucrainean sau în eliminarea pensiilor speciale din România este fie un mare naiv, fie un individ care nu citește, nu știe și nu vede cum se mișcă lucrurile. Adică un inteligent asimptomatic.
Beneficiarii pensiilor din România, a celor nesimțite, multiple, uriașe, combinate și cu salarii babane încasate de la stat de multe ori, sunt exact aceeași indivizi care ar putea să decidă o impozitare progresivă sau o eliminare a lor.
La urma urmei, Constituția garantează dreptul la pensie nu valoarea acesteia. Beneficiarii războiului din Ucraina, cei care obțin profit de pe urma lui, cei ce au sărăcit populația simplă a Europei, care au făcut prețurile să explodeze, dolarul să se întărească, euro să slăbească, sunt exact cei care i-ar putea pune capăt imediat conflictului. Dar cum să facă asta când ei au stârnit furtuna ce le aduce bogăție?
Cum să impoziteze dur salariile și pensiile mari majoritatea liberalo-pesedistă în frunte cu generalul izmenar superbogat din Guvern și cu stăpânul de case jucător de golf din fruntea statului? Parlamentul, Curtea de Justiție, cea înaltă și cele mici, Guvernul, președenția, Curtea Constituțională toate acestea plus multe primării, consilii județene și prefecturi sunt pline de oameni ce au ieșit la pensie de tineri, cu pensii babane și care mai iau și salarii uriașe plus sinecuri din fel de fel de AGA și CA-uri!
Toată haita parlamentară actuală și cele foste plus câteva mii de primari de toate culorile politice visează la drepturi speciale, la pensii mari și nemeritate, dar binevenite în bugetul familiilor acestor oportuniști ai democrației.
Toată industria americană, nu doar cea de armament, visează la un conflict prelungit în Ucraina și la o Europă sărăcită în resurse care să le cumpere, la prețuri umflate, mizeriile produse la foc automat de sclavii lor moderni.
Pensiile nu vor scădea, cele uriașe, atâta timp cât țara se mai poate împrumuta să le plătească. Iar războiul nu se va încheia prea curând cu o pace care nu ar servi nici interesele Rusiei, nici cele ale SUA. Cele două puteri câștigă doar dacă mor oameni mulți, sărăcesc alții și mai mulți și numărul sclavilor crește!

Traian GUMINSKI