Păușești Măglași pregătește primul proiect pentru PNDL 3

Comuna Păuşeşti-Măglaşi are o administrație eficientă care a realizat mereu proiecte eligibile ce au obținut finanțări guvernamentale sau europene.

Primarul Alexandru Dediu lucrează deja cu specialiștii din primărie la un nou proiect pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaz din comuna situată între Râmnicu Vâlcea și Băile Olănești.
„Din câte am înţeles, începând cu anul viitor, va exista un PNDL-3 care finanţează exclusiv proiecte pentru introducerea şi extinderea reţelei de gaz metan, cu finanţare de 98% de la Guvern. Comuna noatsră are nevoie de extinderi şi aşa nu vom mai folosi banii din bugetul local, pe care îi putem utiliza pentru alte investiţii. Din informaţiile noastre, o extindere de un kilometru de reţea de gaz ne-ar costa în jur de un miliard de lei vechi, o sumă enormă pentru bugetul unei localităţi mici@, ne-a declarat primarul Alexandru Dediu.
La Păuşeşti-Măglaşi există o reţea de în lungime de 18 kilometri de alimentare cu gaze naturale şi ar mai fi nevoie de extinderi pentru încă 20 de kilometri, pentru a cuprinde toată localitatea. (T.G.)