Patru bărbaţi reţinuţi pentru tâlhărie la Berbeşti

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de 4 bărbaţi, din Berbeşti, cercetaţi pentru tâlhărie calificată.

Ieri, 10 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de P.L., de 33 de ani, Z.R.C., de 32 de ani, I.A., de 25 de ani şi G.G.C., de 16 ani, toţi cu domiciliul în oraşul Berbeşti, aceştia fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată în seara zilei de 3 mai a.c.
Din cercetările efectuate rezultă că grupul de patru persoane ar fi pătruns în Cariera de Vest a Minierei Berbeşti, fără drept, de unde ar fi sustras cărbune cu o autoutilitară, după ce ar fi aruncat cu pietre şi alte obiecte contondente înspre agentul de pază, urmărindu-l până la postul fix, unde l-ar fi agresat fizic şi verbal.
În urma exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au probat activitatea infracţională a celor patru persoane, motiv pentru care, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de aceştia, încarcerându-i în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.
Azi, 11 mai a.c., cei patru vor fi prezentaţi procurorului de caz şi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Horezu, cu propunerea de arestare preventivă.