Partidele din Vâlcea nu au politruci pentru Cultura Tradiţională

Partidele sunt pline de indivizi care aleargă după locuri de muncă. Pentru ei sau pentru rude apropiate. Dacă se poate o sinecură, un loc printr-o AGA sau CA, un post de frecător de mentă prin CET sau prin OLTCHIM, prin instituţii descentralizatre. Să fie cât mai bine plătit şi cu muncă deloc dacă se poate. Aşa vor aceste lepădături ale României europene. Aşa că suntem de-a dreptul miraţi că cel puţin de la PSD şi PNL nu s-au găsit măcar câţiva care să dorească postul Elenei Stoica.

La sfârşitul anului trecut, prin Hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, Elena Stoica a fost numită manager interimar la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea (CJCPCT), instituţie de cultură aflată în Consiliului Judeţean şi pe care Elena Stoica o conduce de mulţi ani chiar dacă au avut loc schimbri politice prin judeţ de mai multe ori. Contractul de management al Elenei Stoica, încheiat în luna ianuarie 2013, a fost valabil doar până la data de 31 decembrie 2015. Era un moment propice de a propulsa o pilă de partid şi de a politiza şi această funcţie după modelul cumetriilor bine stabilite. Dar uite că, spre mirarea noastră, Elena Stoica a fost numită manager interimar deşi are împlinită vîrsta de pensionare pentru că, în urma procesului de selecţie a dosarelor de concurs în vederea ocupării postului de manager la CJCPCT, secretariatul comisiei a constatat că nici unul dintre candidaţi nu a îndeplinit condiţiile din anunţul privind organizarea şi desfăşurarea concursului. Procedura organizării concursului de proiecte de management, în vederea ocupării postului de manager la CJCPCT începând cu data de 01 ianuarie 2016, a fost demarată de Consiliul Judeţean Vâlcea în luna octombrie a anului 2015. Dar băieţii şi fetele care aleargă după sinecuri nu au pregătire în domeniu, nu şi-au aranjat diplome şi certificate în domeniul ăsta pentru că ce dracu treabă să aibă ei cu promovarea culturii tradiţionale şi ce cunoştiinţe . Pentru că nici unul dintre candidaţi nu a îndeplinit condiţiile, procedura se va relua în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare. Însă, cum în condiţiile arătate mai sus, procedura pentru desemnarea managerului nu a putut fi finalizată până la data de 31 decembrie 2015, dată la care s-a încheiat şi contractul de management al Elenei Stoica, Consiliul Judeţean avea obligaţia să desemneze o persoană competentă care să asigure managementul instituţiei publice de cultură, în maximum 5 zile de la data constatării încetării contractului de management. ”Doamna Stoica a fost numită manager interimar pentru cel mult 120 de zile calendaristice, începând cu data de 01 ianuarie 2016, până la începerea executării contractului de management al managerului care va fi numit conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură”, se arată în expunerea de motive a Executivului Judeţean.
Managerul interimar va avea remuneraţia de 4.347 lei.
Hai măi băieţi, chiar nu vă convine un salariu de o mie de euro???
Nu puteţi face rost de documentele necesare angajării pe post a vreunei amante sau a unui beizadea ? Aşa greu este? Nu puteţi aranja cu secretarul comisiei să declare actele perfecte şi condiţiile îndeplinite pentru vreo fătucă a cuiva? Nu ne vine să credem. Pe timpuri se putea să o duci pe una direct în autorităţi electorale, în secretariate de ministere, în Parlament, în DIICOT, chiar în Guvern. Ruşine măi, liderilor!

Traian Guminski