Avem cel mai modern computer tomograf din Oltenia

Azi, 11 ianuarie, va fi funcţional pentru pacienţi noul tomograf al Spitalului de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Managerul Spitalului, medicul Dan Ponoran, a declarat săptămâna trecută: “S-a făcut instruirea personalului medical chiar pe pacienţi. Bolnavii ajunşi la Urgenţe şi care au avut nevoie de investigaţii imagistice de specialitate n-au mai fost trimişi la clinci private, ci au ajuns la tomograful spitalului”.
În luna martie a anului trecut, în urma demersurilor conducerii Instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) privind achiziţionarea de aparatură de specialitate la cea mai importantă unitate sanitară din judeţ, s-a primit aprobarea de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea unui nou tomograf. Valoarea acestuia a fost suportată în mod egal din fondurile Consiliului Judeţean şi din cele ale Ministerului Sănătăţii. În luna aprilie 2015, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea (DSP) a înaintat către Consiliul Judeţean Vâlcea contractul pentru alocarea prin transfer din bugetul Ministerului Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale a sumei de 650 mii lei în vederea achiziţionării unui computer tomograf. Consiliul Judeţean Vâlcea contribuind în completare cu aceeaşi sumă, iar în aceeaşi lună, documentaţia completă necesară achiziţiei a fost transmisă în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) şi, după verificarea ei de către Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), anunţul a fost publicat în SEAP în luna mai a anului trecut.
În luna iulie 2015, a fost finalizată procedura de achiziţie a unui computer-tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea (SJU).
Pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la procedura de licitaţie, acesta a fost organizată în sistem on-line, respectiv prin publicarea de către ofertanţi a documentaţiilor în sistemul electronic al achiziţiilor publice, astfel încât nimeni să nu aibă cunoştinţă despre documentele depuse în ofertă. Tomograful achiziţionat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este cel mai performant computer-tomograf din zona Olteniei, fiind singurul de 32 de slice-uri.
Acest aparat are şi cele mai mici costuri de întreţinere.