Pacienții români pot participa la primul studiu internațional adresat persoanelor care au cancer la ficat

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH-RO) a aderat la un parteneriat global, format din organizații similare din America de Nord, Asia și Europa. În cadrul acestui parteneriat este derulat primul studiu internațional adresat pacienților care trăiesc cu cancer la ficat.

Realizat la nivel internațional, studiul vizează colectarea de informații relevante cu privire la tratamentul cancerului de ficat, direct de la pacienți, pentru a oferi medicilor și cercetătorilor date care pot contribui la îmbunătățirea tratamentului. Până la data de 31 martie 2017 pacienții pot completa sondajul accesând website-ul www.hcc-voices.com. Toate datele completate sunt confidenţiale.
“Sper ca un număr cât mai mare de pacienți români să completeze acest chestionar și să împărtășească celorlalți din greutățile întâmpinate în lupta cu boala. Este o șansă importantă de a înțelege mai bine această boală și de a îmbunătăți viața pacienților care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienți se află în această situație, cancerul de ficat reprezentând cel de-al șaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume”, a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO.
Rezultatele studiului vor fi făcute publice în al doilea trimestru al acestui an, sub forma unui raport al London School of Economics și al grupurilor de hepatită și cancer de ficat participante la proiect. Printre grupurile care iau parte la acest studiu se numără: Blue Faery American Foundation for the Liver – Asociatia de Cancer la Ficat “Adrienne Wilson”, British Liver Trust, Fundația Canadiană de Cancer la Ficat, Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA), APAH-RO și un numar de unități de tratament de cancer la ficat din centre medicale majore din întreaga lume.
Sondajul a fost realizat pentru aceste organizații de către compania de cercetare Strategic Sight care va analiza rezultatele în colaborare cu Medical Technology Research Group al London School of Economics, cu un ajutor de cercetare de la Sirtex Medical Limited.
Informații de background:
APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înființată în 2009, la initiațiva unui grup de pacienți din întreaga țară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament. Organizația militează pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, desfășurând activităţi de informare și sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor.www.hepato.ro