Orientare sportivă… sub pământ

Sub patronajul Federației Române de Orientare Sportivă, la salina din Ocnele Mari s-a desfășurat un concurs de orientare sportivă sub pământ, destinat cercetașilor. Aflată la cea de-a doua ediție, competiția a fost una atipică, punându-le participanților la grea încercare aptitudinile fizice.


Copiii au fost entuziasmați de concursul la care au luat parte și că vor participa și la alte astfel de concursuri organizate în spații mai puțin obișnuite pentru orientare. Organizatorii spun că se așteptau ca această competiție să reunească la start un număr mare de concurenți și că ea o să fie o reușită deplină.

“Traseul a fost foarte simplu pentru cei care practică orientarea turistică. Pentru cercetași a fost unul dificil pentru că spațiile din salină sunt unele asemănătoare, ușor de confundat. 50 la sută dintre ei au progresat față de anul trecut. Pentru noi urmează Cupa Oltului, competiție destinată performerilor și Trofeul Buridava, pe 10 și 11 februarie la Ocnele Mari. Pot veni și cei care vor doar inițiere, dar și sportivi profesioniști”, ne-a declarat Dionisie Roșca, reprezentat Federația Româna de Orientare Sportivă.


La final, participanții au fost recompensați cu diplome, iar cei care au reușit să termine cursa într-un timp cât mai scurt, au primit cupe și medalii. Sâmbăta vitoare, Salina Ocnele Mari o să fie gazda unei noi competiții de orientare, destinată sportivilor.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning