Obiective importante ale administraţiei din Şirineasa

Actuala conducere a primăriei comunei Şirineasa, dar şi salariaţii primăriei şi consilierii locali au planuri importante pentru 2017.

Edilul şef Ion Bebe Streinu spune că în linii mari bugetul pe acest an trebuie să susţină câteva investiţii majore.
“Bineînţeles, este prematur să vorbim despre un buget exact câtă vreme nici România nu are buget. Dar vom face tot posibilul să ducem la capăt planurile noastre beneficiind şi de finanţări externe ca sprijin.
Este vorba în primul rând de continuarea asfaltărilor pe minim 10 km în comună, proiectul a fost depus. Este obiectivul meu personal de această dată ca la finele mandatului actual să nu mai fie nevoie de nicio asfaltare în Şirineasa. Nici un candidat să nu mai fie nevoit să prindă în proiectele sale de campanie asfaltarea de drumuri.
Pentru comună rămâne însă prioritară reabilitarea dispensarului comunal şi modernizarea sa. Actualul dispensar a fost construit în 1975, pe când eram copil. Sunt peste 40 de ani în care aici nu s-au făcut lucrări de modernizare. Clădirea are câteva termopane puse de cei care au lucrat sau închiriat spaţii, dar are probleme la instalaţia electrică, la acoperiş, alimentare cu apă, grupuri sanitare, căldura este asigurată pe sobe cu lemne, spaţiile trebuie igienizate vopsite zugrăvite, de acoperiş, este nevoie de o lucrare care să modernizeze total dispensarul nostru. Avem deja gata un proiect şi aşteptăm aprobarea lui. Sper ca lucrările să demareze acest an.
Tot în acest an este prevăzut să înceapă modernizarea Căminului Cultural, reabilitarea şi extinderea acestuia. Investiţia va aparţine Companiei Naţionale de Investiţii căreia îi vom preda amplasamentul şi clădirea până la definitivarea lucrărilor”, ne-a spus primarul Streinu.
Şirineasa este administrată exemplar şi suferă transformări în bine de la o zi la alta. Ninsorile de la începutul lunii au dovedit capacitatea edililor care, luând măsuri din timp de utilare a primăriei, au reuşit să cureţe rapid şi să menţină curate căile de acces în localitate şi drumul principal care leagă localitatea de comunele limitrofe. Salariaţii primăriei şi-au făcut treaba profesionist în toată această perioadă, iar primăria a devenit o instituţie în care localnicii au acum mare încredere.

Traian Guminski