Nicolae Sofianu devine cel mai important investitor din Râmnic

A intrat în afaceri şi în politică cu mulţi ani în urmă, fără a avea capital, dar cu multe proiecte şi idei. A făcut bani mulţi muncind în zeci de domenii şi dezvoltând firme cu diverse activităţi. A avut previziune şi a ştiut unde să investească pentru a obţine profit maxim.

A ajuns milionar în dolari, apoi în euro. A investit în proiecte culturale, a sponsorizat tabere de pictură şi de sculptură ale celor mai cunoscuţi artişti plastici din ţară. A construit în Zăvoi primul Hotel Muzeu din România.
Mulţi ani a fost persoana fizică din Oltenia care plătea cel mai mare impozit pe terenuri. A cumpărat ieftin şi a vândut scump, a dat valoare unor terenuri care păreau nevaloroase.
Recent, Nicu Sofianu a vândut o mare parte din terenuri pe care le deţinea unor companii străine, dar şi unor firme locale (cum a fost cazul Centrului de Evenimente din Troianu).
În schimb a cumpărat în centru Râmnicului, lângă parcul Zăvoi terenurile din jurul Hotelului Sofianu şi clădirea turn în care funcţionează CEZ.
În următorii ani Nicolae Sofianu va fi principalul investitor imobiliar din Râmnic. În această zonă va construi un complex rezidenţial, o piscină deschisă cu parc şi o imensă parcare subterană: “În parcare vor avea acces locatarii blocului ce îl voi construi, dar şi vizitatorii din zonă şi clienţi ai Hotelului”.
Această investiţie alături de cel mai mare cimitir privat din Râmnic pentru care deja a obţinut avizele necesare îi vor aduce câştiguri ulterioare.
Nicolae Sofianu obţine şi acum venituri imense din chiriile percepute pe terenuri şi clădiri pe care le deţine. Are în vedere şi posibilitatea de a ceda ulterior Hotelul unei francize.
“Intenţionez să fac şi un centru de conferinţe. În perioada următoare în Râmnic vor fi multe întruniri pe teme medicale pentru că investiţiile pe care le-am făcut în sănătate dau roade şi serviciile medicale se dezvoltă foarte bine în judeţ. Zona de lângă Parcul Zăvoi va deveni atractivă, deosebită, vizitabilă de mulţi localnici, dar şi de cei care trec în Vâlcea”, spune Nicu Sofianu.

Traian Guminski